Cliënten van Reinaerde koken voor minima

Foto:

VEENENDAAL – Anderhalf jaar na de start van de BAKfiets in Tiel worden er nu ook in Veenendaal bij Reinaerde door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gekookt voor minima. “Een verbintenis tussen mensen die meer bij de maatschappij betrokken willen worden en mensen die we meer bij de maatschappij mogen betrekken”, aldus een medewerker. De afrap bij was 17 april.

De BAKfiets, inmiddels Stichting InNatura, werd gestart om dakloze mensen van een maaltijd te voorzien in een centraal park in Tiel. Al gauw meldden zich ook mensen met wél een dak boven het hoofd maar met zeer weinig middelen. Laagdrempelig krijgen zij, een groep van inmiddels 35 personen groot, sinds 5 september 2022 tweemaal per week een gratis maaltijd. In een bakje, op te halen op een centraal punt na aanmelding – want eten in een park bleek een drempel te hoog. Deze maaltijden worden gekookt door cliënten van zorgboerderij KEI.

Nu, iets meer dan anderhalf jaar later, bestaat de stichting uit gratis maaltijden, weggeefwinkels, dagbesteding en kinderkledingmarkten op scholen. Om armoede tegen te gaan, door het leggen van bijzondere verbindingen. Deze bijzondere verbindingen bracht Reinaerde en InNatura samen. De cliënten koken met toewijding een lekkere maaltijd, die men na aanmelding bij buurtcentrum Onder Ons gratis in een magnetronbakje kan ophalen.

Feestelijk werd de start hiervan gevierd door wethouder Martijn Beek, Veens Welzijn, Jannie van Onder Ons, de trotse koks, de medewerkers, en het bestuur van stichting InNatura.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen