Toneelstuk ‘Hannah’ over invloed oorlog

Foto: Jan Jelle de Boer

VEENENDAAL – Op zaterdag 4 mei staat Nederland stil bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In Theater Lampegiet gaat om 21:00 uur de voorstelling Hannah van start. Een toneelstuk over de invloed van oorlog op de levens van mensen, ook voor generaties die volgen.

Jette van der Meij (bekend van o.a. GTST) kruipt in het familiedrama HannaH in de huid van Hannah; een moeder van twee volwassen kinderen. Gespeeld door Miriam Venema (Lea) en Bas Maassen (Max). Hannah ontvangt, vijfendertig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog een brief uit Brazilië, waarin ze leest over een goed bewaard familiegeheim uit 1946. Deze brief zet het leven van haar en haar twee kinderen volledig op zijn kop. Ze realiseert zich dat ze open kaart moet spelen met haar kinderen, voor het te laat is.

Hoewel het indringende verhaal zich vele jaren na de Tweede Wereldoorlog afspeelt, kan het zich zonder twijfel onder de ‘Herdenkingstukken’ scharen, omdat wat deze familie overkomt één van de vele gevolgen ervan is. In het kader van herdenking is de voorstelling op juist deze specifieke datum in Theater Lampegiet onderdeel van de landelijke ‘Theater Na De Dam’ programmering.

Los van de herdenkingsthematiek is HannaH een interessant psychologisch familiedrama over een gebroken gezin met vragen over identiteit, onvoorwaardelijke liefde en familiebanden.

Meer informatie
Zaterdag 4 mei 2024 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 21:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €27,50 via www.lampegiet.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen