Theatrale remake van Nirvana’s MTV Unplugged

Foto: Carla Gorter Fotografie

VEENENDAAL – Een eerbetoon aan Nirvana’s MTV Unplugged optreden in New York, is op 2 mei als theateruitvoering in Theater Lampegiet. Deze indringende remake van een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis blaast de muziek van grungeband Nirvana nieuw leven in.

In 1993 werd de band Nirvana uitgenodigd om op te treden in de MTV’s ‘Unplugged’ serie. Voor het televisieprogramma bracht de band hun bekendste nummers en covers in een akoestische setting. Ze leverden één van de meest memorabele sets uit de muziekgeschiedenis. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was.

Het was één van de laatste optredens van Nirvana: vijf maanden later overleed Cobain en dat betekende het einde van een van de invloedrijkste bands van de jaren negentig.

Legendary Albums Live, ditmaal aangevoerd door zanger en gitarist Jan de Witte (bekend van onder andere 3JS en zijn solo werk als BLANKO) heeft als missie om de meest indrukwekkende albums uit de muziekgeschiedenis nieuw leven in te blazen. Dit seizoen doen ze dat met Nirvana Unplugged.

Meer informatie
Donderdag 2 mei 2024 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €29,50 via www.lampegiet.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen