Halve finales en regiofinales Olympic Moves in Veenendaal

Foto:

VEENENDAAL – In april worden in Veenendaal verschillende regiofinales van Olympic Moves georganiseerd, waaronder voor het eerst een veldloop. Bovendien worden in Sporthal West halve finales zaalvoetbal afgewerkt. Olympic Moves is het grootste scholieren sportevenement van Nederland. De landelijke finaledag is in juni op en rond sportcentrum Papendal.

Zaalvoetbal

Op vrijdag 12 april organiseert het CLV in samenwerking met Sportservice Veenendaal halve finalewedstrijden van de Olympic Moves zaalvoetbalcompetitie. Christelijk Lyceum Veenendaal, De Meerwaarde, Olympus College, Anna van Rijn College en Mondial College MA spelen in Sporthal West om een plaats in de finale bij de jongens uit de klassen 1 en 2. Ook bij de jongens uit de klassen 3 en 4 is het CLV aanwezig, samen met teams van Het Element, NSG Groenewoud en Volt. De scheidsrechters bij deze duels zijn afkomstig uit de Veenendaalse zaalvoetbalcompetitie. De eerste wedstrijd begint om 12.30 uur.

Veldloop

Op donderdag 18 april worden in Veenendaal van drie buitensporten regiofinales georganiseerd, door docenten van Het Perron en het CLV. Op de velden van VRC wordt gevoetbald en bij hockeyvereniging Spitsbergen wordt de hockeycompetitie afgewerkt. Bovendien wordt voor het eerst in de geschiedenis van Olympic Moves een veldloop op Prattenburg georganiseerd. Docent Robbin Beukhof (CLV): “We hebben vanaf de start bij de parkeerplaats Prattenburg een aantal bosparcoursen uitgezet. De leerlingen van de klassen 1 en 2 lopen ruim 2500 m, terwijl de meisjes uit de derde klas en de schoolteams-meisjes drie kilometer lopen. De jongens uit de derde klas en de schoolteamsmet jongens lopen ruim 3500 m.” De eerste start is om 13.00 uur, de prijsuitreiking wordt rond 14.15 uur verwacht.

Voetbal

De voetbalcompetitie wordt op de velden van voetbalvereniging VRC gespeeld. Vanaf 9.30 uur rolt de bal. Scheidsrechters worden geleverd door de sportklassen van het CLV en voetbalclub VRC. Aan deze competitie doen de Veenendaalse middelbare scholen Het Perron, Rembrandt College en CLV mee, zowel bij de jongens als bij de meisjes.

Hockey

Bij het hockeytoernooi is alleen het CLV als Veenendaalse school aanwezig. Zowel bij de meisjes als bij de jongens is er een categorie eerste en tweedeklassers, bij de meisjes is er ook een categorie voor speelsters uit de klassen 3 en 4. Ook bij het hockey beginnen de wedstrijden om 9.30 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen