‘Neem me mee’ speciaal voor slechtzienden en gehoorbeperkten

Foto:

VEENENENDAAL – Het komend weekend presenteert het Filmhuis Veenendaal drie voorstellingen, waarvan één heel bijzondere. De vertoning op vrijdag 12 april, aanvang 20:00 uur is voor iedereen maar ook speciaal voor bezoekers met een hoorbeperking en voor slecht(er)zienden. De film is Nederlands ondertiteld. In samenwerking met Het Hoorcafé zal de nu al roemruchte ‘senior-roadmovie’ Neem Me Mee worden vertoond. Op zaterdag 13 april is om 20:00 uur Poor Things te zien en op zondag 14 april The Great Escaper om 14:30 uur. Het Filmhuis is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

NEEM ME MEE

Een sterrencast met namen als Kees Hulst, Olga Zuiderhoek, Jeroen Krabbé, Geert de Jong, Renée Soutendijk en Helen Kamperveen neemt de kijkers mee op een vakantietrip. Een roadtrip met veel humor en mooie, ontroerende en troostrijke momenten. Reisleider Thijs (Minne Koole, dertiger) denkt met zijn eenvoudige houtje-touwtje-vakantiebusreis makkelijk te scoren. Echter niet met het kritisch en ad-rem gezelschap dat nu in zijn bus zit! Achter een oppervlakkige eerste indruk schuilt een diepere werkelijkheid. Levenslesjes, ook voor deze mondige 70-plussers! Een mooie geschiedenis, fantastisch gespeeld met, inderdaad, een lach en een traan. De titelsong (aan het eind!) wordt vertolkt door André van Duin.

POOR THINGS

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven wervelende avonturen over de hele wereld. Niet gehinderd door vooroordelen van haar tijd wordt Bella doortastend in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding. Bella Baxter: ‘haar moeder en haar kind en tegelijkertijd geen van beiden’. De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos en geproduceerd door Emma Stone. Het resultaat is een audiovisuele schatkist waar van alles in zit en uit komt!

THE GREAT ESCAPER

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede-Wereldoorlog-veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit zijn verzorgingstehuis om de 70e herdenking van D-Day in Normandië bij te wonen. Met topacteur Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in de laatste rol voor haar dood in 2023. In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan (Michael Caine) wereldwijd het nieuws met zijn ‘ontsnapping’. Het is zijn grote wens om nog eenmaal met zijn collega-oorlogsveteranen D-Day te herdenken. The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma. Bernie’s avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene (Glenda Jackson) die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur. De twee spelen hun laatste rollen in een feel-good film die Britse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog eert en memoreert.

Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72. Reserveer tickets op www.filmhuisveenendaal.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen