‘Wij zien hier vriendschappen ontstaan’

Foto: Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL – Jannie Roelofsen en Trudie van Wijngaarden zijn al 10 jaar vrijwilliger bij Ontmoetingshuis Onder Ons. Jannie zorgt voor het gebouw en regelt alle zaken rondom de 58 vrijwilligers. Trudie helpt bij het maaltijdproject ‘Kom Onder Ons’. Samen vullen ze elkaar perfect aan. Jannie: “Het is mooi om het leven van mensen wat leuker te maken, dat doet ons goed.”
“Het maaltijdproject ‘Kom Onder Ons’ is bedoeld voor 65-plussers die meestal alleen thuis eten”, vertelt Jannie. “Elke eerste en derde maandag van de maand koken onze vrijwillige koks verse driegangenmaaltijden.” Trudie: “Je ziet mensen genieten van het eten. En van elkaars gezelschap. Daar krijg ik zoveel energie van.”
Trudie: “Een paar jaar geleden raakten een vrouw en een man met elkaar in gesprek. En wat denk je? In 2022 zijn zij getrouwd. Mevrouw was 81 en meneer 79 jaar toen ze trouwden. Ze komen nog steeds graag hier eten. Geweldig toch? Wij zien ook vriendschappen ontstaan tijdens de maaltijden. Mensen leren elkaar steeds beter kennen. Dat is zo leuk om te zien.”
Jannie: “Samen met de andere vrijwilligers zetten Trudie en ik ons met hart en ziel in voor de mensen die Ontmoetingshuis Onder Ons bezoeken. We vinden het leuk om het iedereen naar de zin te maken, daar doe je het voor.” Trudie: “Ik vind het ook leuk om te zien dat vrijwilligers tussen de mensen gaan zitten en een praatje maken. De bezoekers waarderen dat heel erg.” Jannie: “Het is mooi dat dit project zo is gegroeid de afgelopen tien jaar. Er is echt behoefte aan, want er is veel eenzaamheid. Dat maakt het voor mij elke dag weer de moeite waard om dit vrijwilligerswerk te doen.”

Wil je net als Jannie en Trudie vrijwilliger worden? Bij Ontmoetingshuis Onder Ons of bij een van de andere vrijwilligersorganisaties in onze gemeente?
Kijk dan eens op www.sociaalstartpuntveenendaal.nl/vrijwilligers. Er is altijd wel iets te doen wat bij jou én jouw agenda.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen