Van Kwintelooijen tot Cultuurfabriek en van Prattenburg tot Lampegiet

Foto:

VEENENDAAL – De gemeenteraad van Veenendaal stelde donderdag 21 maart voor het eerst een visie op recreatie en toerisme vast. Deze bevat ambities om Veenendaal de komende jaren nog aantrekkelijker te maken voor zowel toeristen als de eigen inwoners.

De ‘Visie Recreatie en Toerisme’ bevat de belangrijkste ambities voor de komende vijf jaar. De belangrijkste hoofdthema’s zijn ‘Toeristisch Recreatieve Infrastructuur’ en ‘Beleven in Veenendaal’. Deze visie biedt handvatten om de komende jaren Veenendaal beter te profileren en bevat bouwstenen om het ‘Verhaal van Veenendaal’ beter te vertellen aan inwoners en bezoekers van Veenendaal.

Natuurgebieden
Veenendaal heeft een unieke ligging tussen twee grote natuurgebieden. Uit een online vragenlijst onder inwoners van Veenendaal blijkt dat zij graag de nabije natuurgebieden Kwintelooijen en Prattenburg bezoeken. In de ‘Visie Recreatie en Toerisme’ staat dat deze natuurgebieden op een duurzamere manier bereikbaar worden, dus per openbaar vervoer, wandelend of per (deel)fiets. Daarnaast zal de komende jaren een nieuw wandelknoopuntennetwerk in Veenendaal komen dat aansluit op Kwintelooijen en Prattenburg.

Beleven
Wethouder recreatie en toerisme Dylan Lochtenberg: “In Veenendaal is altijd wel wat te beleven. Voor onze eigen inwoners, maar zeker ook voor toeristen. Je komt inmiddels niet alleen voor een dagje winkelen naar Veenendaal, maar ook voor een bezoek aan bijvoorbeeld De Cultuurfabriek, ons theater of een evenement. Ik juich toe dat ondernemers samen gaan werken. Bijvoorbeeld door combi-arrangementen aan te bieden zodat bezoekers een compleet dagje uit kunnen ervaren in Veenendaal.”

Verhaal
De komende jaren wordt het verhaal van Veenendaal voor iedereen duidelijker zichtbaar. Dit gebeurt door onder andere de fiets- en wandelroutes naar bekende Veenendalers te vernoemen en door het aanbieden van (digitale) stadswandelingen door Veenendaal.


De ‘Visie Recreatie en Toerisme’ is tot stand gekomen in samenwerking met belanghebbende toeristisch-recreatieve organisaties en samenwerkingspartners, zowel uit Veenendaal als uit de regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen