Teksten Lennaert Nijgh komen opnieuw tot leven

Foto: Jos Fielmich

VEENENDAAL – Josee Koning (echtgenote van Lennaert Nijgh) en Jim de Groot (zoon van Boudewijn de Groot) brengen een ode aan liedtekstschrijver Lennaert Nijgh. De man die vele Nederlandstalige hits op zijn naam heeft staan van onder andere Rob de Nijs. Deze tijdloze teksten komen opnieuw tot leven in Theater Lampegiet op zaterdag 6 april.

Terwijl in de jaren ’70 ABBA en The Bee Gees hun wereldhits hadden, zongen Rob de Nijs en Boudewijn de Groot hier in Nederland de rake en ontroerende liedjes waarvan Lennaert Nijgh de poëtische teksten schreef. Hits zoals Malle Babbe, de Pastorale, Testament en Avond zijn nog jaarlijks terug te vinden in de TOP 2000.

In de voorstelling Lennaert Nijgh – Feest der Herkenning worden de nummers van de hand van Nijgh, vertolkt door Jim de Groot en Josee Koning. Die daarbij vertellen over de manier waarop hij geschiedenis schreef in de jaren ’60 en ’70 binnen de Nederlandstalige populaire muziek. Zij kennen de betekenis van de nummers als geen ander en maken speciaal daarom een voorstelling over het werk en leven van Nijgh.

Meer informatie
Zaterdag 6 april 2024 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €23,50 via www.lampegiet.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen