Stadsmuseum Veenendaal doet mee aan Museumweek

Sigaren maken
Sigaren maken
Foto: Stadsmuseum Veenendaal

VEENENDAAL – Ook dit jaar nodigen alle musea de 1,5 miljoen Museumkaarthouders uit om een ander kennis te laten maken met het museum en de Museumkaart. “Van zaterdag 30 maart tot en met vrijdag 5 april kunnen we samen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere aanbod in musea. Leuk, want het museum is van en voor ons allemaal”, licht een woordvoerder van Stadsmuseum Veenendaal toe, een locatie die hier uiteraard aan mee doet.

Tijdens de Museumweek hoeven musea niet te controleren of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is. Het is wel zo dat mensen de échte Museumkaart moeten laten zien. Geen kopie of foto van de kaart. Er mag per kaart één bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder Aansluitend op de Museumweek vinden er in Stadsmuseum Veenendaal de hele week activiteiten plaats. Tevens trekt Stadsmuseum Veenendaal de Museumweek 2 dagen langer door en eindigt deze niet op 5 april maar op 7 april.

Taxatie Heritage Auction’s Europe

Op dinsdag 2 april van 11:00-15:00 vindt er een taxatie plaats van Heritage Auction’s Europe. U kunt naast uw kunst ook munten, postzegels en curiosa laten taxeren. De taxatie vindt plaats in de hal van de Cultuurfabriek in Veenendaal. Prijs: €7,50 (reguliere entree voor het museum). Bezoekers met een Museumkaart hebben gratis toegang. Kosten kunnen op de dag zelf worden voldaan aan de balie van het Stadsmuseum.

Demonstratie sigaren maken

Op woensdag 3 april vindt er van 14:00-15:00 uur een demonstratie sigaren maken plaats in Stadsmuseum Veenendaal, want deze plaats kent een eeuwenoude tabakstraditie. De medewerkers laten het ambacht sigaren maken graag aan u zien in een demonstratie. Prijs: €7,50 (reguliere entree voor het museum). Bezoekers met een Museumkaart hebben gratis toegang. Kosten kunnen op de dag zelf worden voldaan aan de balie van het Stadsmuseum.

Sneak preview Escapebox

Op donderdag 4 april van 13:00 – 15:00 vindt er een sneak preview plaats van de Escapebox. Heb jij interesse in de Escapebox maar weet je niet precies wat je moet verwachten? Dan kun je daar deze middag achter komen! De Escapebox is een echte beleving van het verhaal van Veenendaal. Het spel is een leuke, interactieve activiteit voor jong en oud. De Escapebox bestaat uit een serie van vragen en opdrachten waarbij jullie zintuigen, kennis en creativiteit van groot belang zijn. Zorg ervoor dat je samen de vragen juist beantwoord en de opdrachten goed uitvoert, want alleen dan kun je de kisten openen. Prijs: €7,50 (reguliere entree voor het museum). Bezoekers met een Museumkaart hebben gratis toegang. Kosten kunnen op de dag zelf worden voldaan aan de balie van het Stadsmuseum. Aanmelden is verplicht en kan via [email protected].

Inlooprondleiding

Aansluitend op de expositie CoBrA in vogelvlucht organiseert Stadsmuseum Veenendaal op 5 april om 14:00 een inlooprondleiding. Deze rondleiding hoeft niet vooraf gereserveerd te worden. Prijs: €7,50 (reguliere entree voor het museum). Bezoekers met een Museumkaart hebben gratis toegang. Kosten kunnen op de dag zelf worden voldaan aan de balie van het Stadsmuseum.

Kinderworkshop maak je eigen CoBrA vogel

Kom op zaterdag 6 april van 14:00 – 15:30 je eigen CoBrA vogel knutselen! Tot de Tweede Wereldoorlog is kunst iets bijzonders en iets chiques. Het is alleen bestemd voor de allerrijksten. Er is weinig ruimte voor gevoel of fantasie. Dat moest anders! In 1948 werd de CoBrA-beweging opgericht. CoBrA staat voor de drie steden waar de oprichters vandaan komen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam. CoBrA gooide alle regels rondom kunst overboord. Kunst hoeft niet te lijken, ga af op je gevoel, alles is goed! Kom jij dit gevoel ook ervaren? Deze workshop is speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Prijs: €4,50 Je kunt tickets reserveren via de servicebalie van De Cultuurfabriek of via de website. Er is plek voor 20 kinderen (zonder ouders)

Zondagopenstelling

Deze zondag is Stadsmuseum Veenendaal van 13:00-17:00 geopend voor bezoek. U heeft de gehele middag de gelegenheid om de expositie CoBrA in vogelvlucht en onze vaste presentatie te bezichtigen.

Kleinigheidje

“Omdat wij de Museumweek als een feestje beschouwen ontvangt iedere bezoeker een kleine attentie. Benieuwd naar wat dit is? Kom dan tussen 30 maart en 7 april langs!”

Meer informatie vindt u op onze website www.stadsmuseumveenendaal.nl .

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen