Tall Tales Company trekt ‘Facades’ op en kijkt demonen in de ogen

Foto: Jona Harnischmacher

VEENENDAAL – Het Rotterdamse circusgezelschap Tall Tales Company speelt hun nieuwste voorstelling Facades in Theater Lampegiet op donderdag 28 maart. Op het snijvlak van circus en (fysiek) theater dansen drie acrobaten met hun zelfbeeld. Kunnen we onszelf zijn in de ogen van een ander? In deze beeldende en persoonlijke voorstelling gebruiken ze twee zeldzame circus-disciplines: ‘Icarian games’ waarbij een acrobaat salto’s maakt op de voeten van een partner en ‘hair-hanging’, waarbij iemand aan de haren wordt opgetakeld.

“Een meesterlijke vondst in deze voorstelling is de aanwezigheid van demonen”, schrijft de Theaterkrant.

Een brandweervrouw uit Den Haag, een accountant uit de Bronx en een gevoelige macho uit Mellila (Noord-Afrika) kijken hun innerlijke demonen in de ogen. Om zich te bevrijden van hun eigen kritische stem leggen deze drie acrobaten zichzelf op de snijtafel. Wie ben je, wie vind je dat je moet zijn en hoe kijken anderen naar jou? Via luchtacrobatiek, hair-hanging, acrodans en icarian games onderzoeken de performers hun zelfbeeld. Facades is een persoonlijk, intiem en hallucinerend spiegelpaleis.

Het Rotterdamse circusgezelschap Tall Tales Company – opgericht door Maartje Bonarius en Harm van der Laan – vertelt grote verhalen op een menselijke schaal. Over de impact die we hebben op de wereld, en op elkaar. Zij zoeken de grenzen van het circusgenre en gaan daarbij bijzondere combinaties aan met andere kunstvormen. Het gezelschap is inmiddels gegroeid van kleine locatievoorstellingen naar schouwburgzalen en internationaal succes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen