Podiumtechniekdag

Sam Podiumtechniek
Sam Podiumtechniek
Foto:

VEENENDAAL – De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) houdt 23 maart de Podiumtechniekdag. Dan openen tal van theaters, technische bedrijven, gezelschappen en evenementenlocaties door het hele land hun deuren om talent en potentiële toekomstige werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek, die normaliter juist achter de schermen werkt. Deze dagen geven we de podiumtechniek nu eens een plek in de spotlights.

Met de Podiumtechniekdag willen deelnemende evenementenlocaties, waaronder Theater Lampegiet, laten zien dat de technische sector enorm aantrekkelijk is in onze wereld. Om een voorbeeld te noemen: belichters scholen zich al tijden in de ICT, maar veel ICT’ers hebben er totaal geen weet van dat de wereld van de belichting uitstekend bij hun competenties aansluit.

Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan naar de podiumtechniek middag in Theater Lampegiet op 23 maart 2024. Tussen 13 en 17 uur ben je welkom voor een backstage rondleiding en interactief gesprek over het vak.

De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) heeft als doel sectorbreed een bijdrage te leveren aan kennis, deskundigheid, professionaliteit, gezondheid en veiligheid van eenieder die achter de schermen in de podium- en evenementensector werkt. Dat gebeurt door het doen van onderzoek, kennisoverdracht en het bieden van een netwerkplatform. Zo geeft de VPT onder meer het blad Zichtlijnen uit en organiseert de vereniging studie- en themadagen en expertisebijeenkomsten over licht, geluid, video, hijstechniek, (technische) productie, show control, gebouwbeheer, scenografie, arbo en tal van onderwerpen. De VPT telt een kleine duizend leden en werkt nauw samen met honderden podia, gezelschappen, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen