Tributebands Cats, Billy Joel, Queen en Nirvana

Nirvana tributeband
Nirvana tributeband
Foto: Carla Gorter

VEENENDAAL – Wie een echte voorliefde koestert voor de hits en parels uit de vorige eeuw, moet meestal genoegen nemen met het feit dat die originele bands niet meer spelen. De favoriete songs worden thuis blijvend met een CD- of platenspeler gedraaid. Toch gaat er niets boven de live beleving. De komende tijd staan er in Theater Lampegiet meerdere tributebands die de soundtrack van de 20e eeuw nieuw leven inblazen.


Story of the Cats | woensdag 27 maart

Van 1968 tot 1975 was de Volendamse band The Cats één van de meest populaire bands in Nederland. Hun song One Way Wind scoorde zelfs wereldwijd in de hitlijsten. The Cats zitten diep in onze landelijke muziekgeschiedenis. Nu frontmannen Piet Veerman en Arnold Mühren in 2024 hun 80e verjaardag vieren, is het hoog tijd om de hoogtijdagen van de band te herbeleven. Tijdens de avondvullende voorstelling Story of the Cats nemen zes muzikanten het publiek mee langs de grootste hits van The Cats.

Billy Joel Experience | zaterdag 13 april

Billy Joels muziek spreekt diep tot het gevoel. Hoe dat komt? Zijn teksten zijn sterk geïnspireerd door zijn eigen ervaringen, wat zijn muziek menselijk en toegankelijk maakt.

Tributeband The Billy Joel Experience werd landelijk bekend met hun deelname aan SBS6 programma The Tribute – Battle of the Bands. Zanger Alexander Broussard vond het tijd dat de hits van Joel weer op de Nederlandse podia konden schitteren. Samen met zijn band bedacht hij de interactieve voorstelling Billy Joel Album Tour. Het publiek kiest welke nummers de band speelt.

The Best of Britain | donderdag 18 april

Het valt niet te ontkennen dat veel van de beste muziek aller tijden afkomstig is vanuit het Verenigd Koninkrijk. De muzikanten van The Best of Britain weten al die muziek samen te bundelen in één show. Hits van vroeger en nu wisselen elkaar af en er is maar één regel: het moeten de beste songs van Engelse artiesten zijn. The Best of Britain laat met The Power of Music zien hoe krachtig en grensoverschrijdend muziek kan zijn. Vocalisten Syb van der Ploeg, Brenda Bee en Maarten Peters staan als vanouds te op het toneel om te zorgen voor een opzwepend, muzikaal spektakel.

QUEEN, The Music | woensdag 1 mei

Queen staat bekend om hun muzikale veelzijdigheid, fantastische harmonieën en liveoptredens die niet meer weg te schrijven zijn uit de muziekgeschiedenis. De band met frontman Freddy Mercury is één van de meest succesvolle rockbands aller tijden.

Voor iedereen die zich even terug in de tijd wil wanen en de hits op het live podium wil zien, is daar de tributeband QUEEN The Music. Tijdens hun show staat het album A Night at the Opera centraal. De tributeband brengt een avond Queen zoals Queen bedoeld is.

Nirvana Unplugged | donderdag 2 mei

In 1993 werd de grungeband Nirvana uitgenodigd om op te treden in MTV’s ‘Unplugged’ serie. Ze leverden één van de meest memorabele sets uit de muziekgeschiedenis. Legendary Albums Live brengt een indringende remake van dat geliefde optreden. De band, aangevoerd door zanger en gitarist Jan de Witte (bekend van onder anderen 3JS) heeft als missie om de meest indrukwekkende albums uit de muziekgeschiedenis nieuw leven in te blazen.

Meer informatie
Komende tijd te zien in Theater Lampegiet I De voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Info en prijzen via www.lampegiet.nl .

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen