Boekenweek ‘Bij ons in de familie’

Pauline Broekema
Pauline Broekema
Foto: Jörgen Caris

VEENENDAAL – In maart is het weer Boekenweek, hét mooiste en grootste boekenfeest van Nederland, waarbij we samen de liefde voor het boek vieren. Dit jaar is het thema ‘Bij ons in de familie’. Bibliotheek Veenendaal heeft een aantrekkelijk programma samengesteld rondom dit thema.  

Thema “Bij ons in de familie”

Het thema familie is een dankbaar onderwerp in de literatuur. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. Bibliotheek Veenendaal brengt een eigen ode aan het Boekenweek-thema door de volgende activiteiten te organiseren:

Hoe schrijf je een boek

Heb je genoeg (familie)verhalen in je hoofd maar weet je niet hoe je moet beginnen of hoe je het prettig leesbaar op kunt schrijven? Tijdens deze cursus leer je alle schrijftechnieken die je nodig hebt voor jouw verhaal. De cursus is interactief waardoor je niet alleen van de docent leert maar ook van elkaar. Wie weet prijkt jouw naam straks op een boek in de Bibliotheek!

6 lessen op dinsdag 19.00 uur – start 12 maart

Schrijfworkshop: bij ons in de familie

In deze workshop schrijven we een kleine familiegeschiedenis met als titel “Tussen ons gezegd en gezwegen” aan de hand van creatieve schrijfopdrachten. Uiteraard kan je eigen familie je tot voorbeeld dienen, maar je mag ook je fantasie hiervoor gebruiken.

Zondag 17 maart – 14.00 – 16.00 uur

Schrijversbezoek Pauline Broekema

Auteur Pauline Broekema, voormalig verslaggever bij het NOS Journaal, vertelt in een avondlezing over haar aanpak bij het schrijven over families. Haar boeken zijn veelal gebaseerd op familie-onderzoek.

Dinsdag 19 maart – 19.00 – 20.00 uur

Maak een familieportret

We sluiten de Boekenweek af met een familieportret! Ga op de foto met je ouders, broer, tante, beste vriend(in), stiefvader, oma… wie ook maar jouw familie is of als familie voelt.

Zondag 24 maart – 14.00 – 16.00 uur

Boekverkoop
Van 16 t/m 24 maart kun je jouw thuiscollectie aanvullen met de uitgelezen boeken van de Bibliotheek. Je vindt de boekenkraam vlakbij de entree van De Cultuurfabriek.

 

Alle informatie en tickets vind je op www.bibliotheekveenendaal.nl/boekenweek .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen