Gratis fitheidstest voor senioren

Gratis advies over verantwoord bewegen
Gratis advies over verantwoord bewegen
Foto: Ted Walker Fotografie

VEENENDAAL – Sportservice Veenendaal biedt op zaterdag 23 maart een fitheidstest voor senioren aan. Deze test laat zien welke bewegingsmogelijkheden er zijn voor Veenendalers vanaf 60 jaar. De test is gratis, reserveren is noodzakelijk.

“We adviseren ouderen al heel lang om in beweging te blijven,” aldus Gerda Rutten van Sportservice Veenendaal. “Bewegen houdt de mensen fit, maar hoeveel er moet worden bewogen, verschilt per persoon. Leeftijd, conditie en kracht spelen daarbij een rol. Dat meten we met de fitheidstest, zodat de deelnemer weet hoe het met de conditie is gesteld, welke mogelijkheden er zijn en welke beperkingen er misschien zijn. De bedoeling is dat de senior op een verantwoorde manier kan beginnen met sportief bewegen, of kan blijven sporten.”

Beweegadvies

De fitheidstest bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij wordt onderzocht hoe het staat met de lenigheid, stabiliteit, kracht, coördinatie en het uithoudingsvermogen. Ook worden de bloeddruk en hartslag gemeten, evenals  lengte, gewicht en BMI. De test wordt afgenomen door een team van sportdocenten en fysiotherapeuten van Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie. Het resultaat van de test geeft de deelnemers inzicht welke sporten goed passen. Bovendien krijgt iedereen een beweegadvies op maat mee.

Aanmelden

De test staat open voor Veenendalers tussen 60 en 75 jaar. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan telefonisch op 0318 519010 of via de website https://www.sportserviceveenendaal.nl/fitheidstest Gerda Rutten: “De deelnemers krijgen dan van ons te horen wanneer zij worden verwacht in Sporthal De Vallei aan de Sportlaan. Daar wordt de test afgenomen in verschillende tijdsblokken tussen 9.30 en 14.00 uur.”

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen