Maestro jurylid Dominic Seldis met orkest

Foto: Lampegiet

VEENENDAAL – Op vrijdag 23 februari brengt Dominic Seldis, bekend van onder andere het televisieprogramma Maestro, in Theater Lampegiet zijn twee grote liefdes samen: muziek en verhalen vertellen. In Favourites vertelt Dominic als onderdeel van een tienkoppig orkest, over zijn komst naar Nederland en hoe zijn leven daardoor in positieve zin veranderd is.

Muziek is de rode draad in het leven van solocontrabassist Dominic Seldis. Tijdens zijn gloednieuwe muziekvoorstelling Favourites biedt Dominic het publiek een inkijkje in zijn leven aan de hand van amusante, persoonlijke anekdotes. In deze Engelstalige voorstelling vertelt hij niet eerder vertelde verhalen over zijn verleden, die hij verbindt met muziek.

Dominic speelt, als onderdeel van het tienkoppige orkest, zijn favoriete muziek. De genres en liederen zijn zeer gevarieerd en afwisselend. Klassieke muziek speelt een belangrijke rol binnen Favourites, maar ook diverse andere genres passeren de revue. Denk hierbij aan filmmuziek, jazz en zelfs folk. De verhalen en de muziek worden gecombineerd met verrassende visuele aspecten, een spectaculaire enscenering en, naar eigen zeggen, ‘a touch of magic’.

Dominic Seldis, geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk, begon zijn carrière al op jonge leeftijd. Al vrij snel speelde hij op hoog niveau contrabas in de Londense opnamestudio’s voor films als Harry Potter en James Bond. en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey). Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid en dirigent.

In 2008 kwam Dominic naar Nederland en voegde zich bij het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam. Het grote publiek maakte kennis met hem en zijn talenten toen hij in 2012 jurylid werd bij het AVROTROS programma Maestro. Kortom: Dominic heeft genoeg materiaal om verhalen uit te putten voor zijn bijzondere en persoonlijke voorstelling Favourites.

Meer informatie
Vrijdag 23 februari 2024 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €39,50 via www.lampegiet.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen