Organisatoren Veenendaal-Veenendaal nemen regie in eigen hand

Foto: Ted Walker fotografie

VEENENDAAL – De organisatie van de wielerkoers Veenendaal-Veenendaal neemt de volledige regie van het wielerevenement in eigen handen. De samenwerking met de Belgische organisatie van de Cycling Cup is na twee jaar beëindigd. Bestuursvoorzitter André Homma: “We willen de vrouwenkoers graag op tv zien. Bovendien zijn we nu zelf aanspreekpunt voor partners en sponsoren.’’ Veenendaal-Veenendaal is dit jaar in het Pinksterweekend op 17 en 18 mei.

“We hebben besloten om een volgende stap te zetten,” aldus Homma. “De internationale wedstrijd Veenendaal-Veenendaal is na de Amstel Gold Race de grootste wegwedstrijd op de Nederlandse wielerkalender. De afgelopen twee jaar maakte onze wielerronde deel uit van de Cycling Cup, die vooral in België bekendheid geniet. We hebben in goed overleg met de Belgische organisatoren besloten om uit de Cycling Cup te stappen.”

Koers naar hoger niveau

“De afgelopen twee jaar hebben we in samenwerking met de Cycling Cup-organisatie de koers naar een hoger niveau gebracht. Met live-uitzending op tv en uitzendingen in meer dan tien landen werd de wielerronde internationaal goed bekeken. We kijken terug op een mooie samenwerking, maar we zijn er aan toe om het wielerevenement naar een hoger plan te brengen. Deze koerswijziging biedt volop kansen. Als organisatie hebben we nu de volledige regie. Daardoor zijn we commercieel gezien aantrekkelijker voor partners en sponsoren. Bovendien hebben we nu de kans om ook onze vrouwenkoers in beeld te brengen.’’

Meer dan een wedstrijd

Veenendaal-Veenendaal begint op vrijdag 17 mei 2024 met de vrouwenkoers, die vorig jaar werd gewonnen door de huidige wereldkampioen Lotte Kopecky. Op zaterdag 18 mei is het de beurt aan de mannen. Dan krijgt sprinter Dylan Groenewegen de kans om de Veenendaalse koers voor de zesde maal op zijn naam te zetten.

Het evenement in Veenendaal is meer dan een wielrenwedstrijd. Veenendaal staat in het weekend voor Pinksteren in het teken van wielrennen met twee profkoersen, Veense wielerfeesten, jeugdwedstrijden, dikke bandenraces, het NK Raadsleden en activiteiten in Winkelstad Veenendaal. Uitgebreide informatie over de wielerronde is te vinden op: www.veenendaal-veenendaal.nl. De ontwikkelingen rond de ronde zijn ook te volgen via Facebook, Instagram en ‘X’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen