Huldiging zeven sportkampioenen

VEENENDAAL – Topsporters zijn er genoeg in Veenendaal. Dat blijkt maar weer uit de gehuldigde sportkampioenen van 2023! Dinsdagavond 30 januari 2023 kregen zeven sporters uit Veenendaal een beeldje en bloemen voor hun bijzondere sportprestaties in 2023. Van harte gefeliciteerd! Ze mogen trots zijn op hun overwinningen en inzet.

Estafette atletiek

De dames van atletiekvereniging VAV, Mara Arends, Suus van Schaik, Fenne Looijen en Esmée Aartsen werden Nederlands kampioen op de 4×200 meter estafette. Ze veroverden goud in een nek aan nek race. Dit deden zij dankzij een mooie eindsprint. Daarnaast werden zij derde van Nederland met 10×100 meter estafette en behaalden zij een finaleplek op het Nederlands kampioenschap op de 4×100 meter. Een geweldig resultaat voor een team dat pas twee maanden bestond en samen trainde op de estafette.

Rijk Leenders

VZC-zwemmer Rijk Leenders werd Nederlands kampioen bij de junioren (categorie 3 & 4) op de 1500 meter schoolslag in het open water. Dit deed hij in een tijd van 24.38.42. Om zo hard te zwemmen traint Rijk zes keer in de week, waarvan drie keer al om half zes in de ochtend. Later hoopt Rijk nog een keer een medaille te winnen op een NK-estafette met zijn zwemvrienden.

Karin Nieuwenhuijsen

Bij het Nederlands kampioenschap sprint duathlon haalde Karin Nieuwenhuijsen de gouden medaille. Dit deed zij met een tijd van 59.19. Daarnaast werd zij tiende bij het Wereld Kampioenschap bij de Elite. Op ditzelfde WK haalde zij de vierde plaats in mixed relay waarbij vrouwen en mannen het lopen en fietsen afwisselen. Bij duathlon moeten de sporters namelijk eerst lopen dan fietsen en dan weer lopen.

Elin Ditewig

VZC-zwemmer Elin Ditewig werd Nederlands kampioen bij de junioren (categorie 3 & 4). Zij won goud op de 100 meter vlinderslag en haalde twee keer zilver op de 100 meter en 200 meter rugslag. Daarnaast won zij ook nog brons op de 400 meter wisselslag. Op het Nederlands Junioren Kampioenschap lange afstanden won zij brons op de 800 meter vrije slag.