Özlem kreeg een kans en werd vrijwilligerscoördinator

Foto: Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL – Ze kwam in 2019 met haar gezin vanuit Turkije naar Veenendaal. Haar man vond snel een baan, maar voor Özlem Tuna Ozmen was dat niet zo gemakkelijk. Ondanks haar achtergrond als financieel specialist. Maar ze zette door. Ze kwam in contact met Diana van der Stelt van Climbing the right tree uit Veenendaal. Zij gaf haar een duw in de juiste richting. Inmiddels heeft Özlem een betaalde baan en is ze vrijwilligerscoördinator. “Ik leer de Nederlandse taal en ontmoet steeds meer mensen.”
“Ik vind werken belangrijk”, vertelt Özlem. “Met mijn achtergrond in de accountancy in Turkije wilde ik ook in Nederland echt in de maatschappij meedraaien. Maar dan moest ik natuurlijk wel eerst de taal leren en contacten leggen. Omdat ik in coronatijd hiernaartoe kwam was dat moeilijk. Gelukkig kwam ik via de gemeente en Veens Welzijn in contact met Diana. We maakten een afspraak voor een eerste ontmoeting. Het klikte gelijk.”
Diana: “Climbing The Right Tree is een Nederlands-Ghanees initiatief. Onze naam is een Afrikaans gezegde en betekent: ‘Wie aan een goede zaak werkt krijgt veel steun’. Ik had een fijn gesprek met Özlem. Ze is ambitieus, hoogopgeleid en van goede wil. Ik stelde voor dat ze twee dagen per week bij de stichting kwam werken als vrijwilliger.” Özlem: “Ik was natuurlijk erg blij met deze kans.” Diana: “Een mooie win-winsituatie. Özlem ging met onze administratie aan de slag, voerde interne controles uit en zorgde voor ordening in de boekhouding. Ze zette zelfs een nieuwe administratie op. Daar zijn we erg blij mee. Het is heel waardevol voor ons.”
Özlem: “Door dit werk kon ik mijn beroep als accountant uitoefenen, maar ook de taal leren en mensen ontmoeten. Het mooie is dat ik tijdens die vrijwilligersbaan iemand tegenkwam die me een parttimebaan aanbod bij zijn marketingbedrijf; als financieel medewerker. En daar werk nu nog steeds.” Diana: “Ze legt de lat hoog. Naast deze job is ze ook vrijwilligerscoördinator bij de bibliotheek.” Özlem: “Hierdoor kan ik nog beter de taal leren en me als persoon verder ontwikkelen in Nederland.” Diana: “Ik ben blij met de rol van de gemeente en Veens Welzijn. Het laat zien dat je samen verder komt. Özlem zit in haar kracht en haar zelfvertrouwen is gegroeid. Dat is mooi om te zien.”

Wil je net als Özlem hulp bij het vinden van werk? Kijk dan eens op de website van Sociaal Startpunt Veenendaal. Je vindt er informatie over organisaties, hulp, initiatieven en activiteiten op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen