Stichting Buitenzorg wint vrijwilligersprijs De Lampion 2023

Foto: Studio Sterkenburg

VEENENDAAL – Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op maandag 8 januari maakte burgemeester Gert-Jan Kats bekend dat Stichting Buitenzorg de winnaar is van de vrijwilligersprijs De Lampion 2023. De vrijwilligers van Stichting Buitenzorg kregen van de samenleving de meeste stemmen. De trofee ‘De Lampion, Twinkeling cadeaubonnen ter waarde van €500 en een oorkonde gaan met hen mee naar huis. Ook krijgt Stichting Buitenzorg een plek op de lijst met winnaars op de grote Lampion in de hal van het gemeentehuis.

Sinds 1994 zet Stichting Buitenzorg zich in voor mensen met een verstandelijke beperking in en rond Veenendaal. Met de hulp van meer dan 100 vrijwilligers organiseren zij zinvolle activiteiten voor deze doelgroep. Hun activiteiten bevorderen de integratie van mensen met een verstandelijke beperking in de Veenendaalse samenleving. Een aantal van de activiteiten van Buitenzorg zijn: de Internet- en KookKlup, de Dierenparkjes, de BuitenTuin, Rondleiding door de Democratie en de Soos. Daarnaast vervullen zij met de dierenparkjes aan het Ruisseveen en in het Dragonderpark een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

Iedere vrijwilliger is goud waard
Burgemeester Gert-Jan Kats: “Ik wil alle genomineerden bedanken voor hun inzet voor Veenendaal. Zij maken samen met al die andere vrijwilligers Veenendaal een stukje mooier. Iedere vrijwilliger is goud waard en in mijn ogen zijn zij allemaal winnaars. Maar er kan er maar één De Lampion in ontvangt nemen en dat is Stichting Buitenzorg. Inwoners van Veenendaal dragen de stichting een warm hart toe. Dit jaar vieren zij het 30-jarig jubileum. Wat een mooi cadeau dat zij de meeste stemmen hebben gekregen. Van harte gefeliciteerd het is jullie gegund.”

Veenendalers kiezen winnaar
In september konden inwoners van Veenendaal aangeven wie volgens hen de vrijwilligersprijs de Lampion verdient. 19 kandidaten werden aangedragen, stuk voor stuk waardevolle initiatieven voor de gemeente Veenendaal. Uit de inzendingen heeft de jury 3 genomineerden gekozen waarop kon worden gestemd. Met een meerderheid aan stemmen werd Stichting Buitenzorg door de Veenendaalse inwoners gekozen tot winnaar. De andere twee genomineerden waren Arkia el Kaddouri en Ilona Nijenhuis.

Vrijwilligersprijs De Lampion
De vrijwilligersprijs De Lampion is een prijs voor een Veenendaalse inwoner of een groep inwoners die zich op een bijzondere wijze maatschappelijk inzetten voor een sociaal, leefbaar, schoon, heel, veilig en toegankelijk Veenendaal. Aan het einde van jaar kiezen inwoners uit alle genomineerden hun favoriet. Degene met de meeste stemmen wint de prijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen