Meidenvoetbalschool bij VV Veenendaal

Foto: Meidenvoetbalschool VV Veenendaal

VEENENDAAL – In het najaar van 2023 is er een voetbalschool voor meiden van zeven tot en met elf jaar begonnen bij VV Veenendaal.

“Wij willen dat ieder meisje die dat wil, kan gaan voetballen. We weten dat er steeds minder kinderen sporten. Daarnaast vinden het belangrijk dat elk meisje lekker de sport kan doen die zij wil. We kiezen voor een meidenvoetbalschool om meiden één keer in de week lekker te voetballen met meiden. Meiden die willen kunnen ook meerdere keren trainen en wedstrijden spelen op de zaterdag. We willen meiden met elkaar laten voetballen, omdat wij ook zien dat er een grote groep meisjes is die anders niet zouden gaan voetballen”, licht Noémi Kleijburg toe.

Visie

Bij de voetbalschool gaan speelsters niet op in de massa, maar krijgt ieder meisje aandacht. “We geloven er namelijk in dat wanneer je gezien wordt en veiligheid en geborgenheid ervaart, je pas echt gaat ontwikkelen als voetbalster. Ieder meisje is bij ons gelijkwaardig ongeacht haar niveau en ongeacht welk niveau, elk meisje is welkom. Onze kernwaarden zijn: ontwikkeling, veiligheid, geborgenheid en authenticiteit (mogen zijn wie je bent). Wij geloven dat wanneer wij als trainers zorgen voor een veilig, pedagogisch klimaat, de kinderen zich op lange termijn veel beter ontwikkelen als voetbalsters. Als trainsters vinden wij het belangrijk dat er een lerende omgeving wordt gecreëerd voor alle meiden waar plezier gemaakt wordt, waar fouten gemaakt mogen worden en daardoor groei kan plaatsvinden. Om dit te borgen vinden wij het belangrijk dat bij de meidenvoetbalschool de trainers sterk pedagogisch bekwaam zijn. Zoals Jurgen Klopp (trainer van Liverpool) zegt: ‘Een trainer die geen liefde voor zijn spelers voelt, kan geen goede trainer zijn’.’’

De voetbalschool zegt kwalitatief goede trainingen te geven, passend in de visie op leren voetballen van de KNVB, waarin je leert voetballen door gerichte oefeningen waarin plezier en ontwikkeling centraal staan. “Ieder meisje is bij ons gelijkwaardig ongeacht haar niveau en ongeacht welk niveau, elk meisje is welkom. Elk meisje krijgt evenveel individuele aandacht.”

Training

De meidenvoetbal school traint elke maandag van 18.00 uur tot 19.00 uur. De eerste periode tot aan de voorjaarsvakantie zijn de training helemaal gratis, daarna betaal je 10 euro per periode (ongeveer 10 weken). Aanmelden kan via telnr. 0629608133 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen