Winnaars van Cameretten cabaretfestival

Finalisten Cameretten 2023
Finalisten Cameretten 2023
Foto:

VEENENDAAL – Tijdens de finalistentour van Cameretten krijgt het publiek een diverse mix voorgeschoteld door de nieuwste opkomende cabaretiers. De drie winnaars van het Cameretten Festival 2023 treden op donderdag 11 januari op in Theater Lampegiet met hun bekroonde shows. De voorstellingen zitten vol grappen, herkenbare personages, ongemakkelijke sketches en muzikale momenten.

Sinds 1966 heeft Cameretten Festival een scherp oog voor nieuw talent binnen het Nederlandse cabaret. Ook nu staan er drie veelbelovende finalisten in de schijnwerpers. Deze talenten brengen hun bekroonde voorstellingen naar Veenendaal, gevuld met grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale hoogstandjes. De finalistentour belooft een gevarieerde reis door het cabaretlandschap, waarbij het publiek wordt getrakteerd op een mix van talent en creativiteit.

Cameretten heeft in de loop der jaren een vruchtbare voedingsbodem geboden voor bekende namen in de Nederlandse cabaretwereld. Eerdere deelnemers, zoals Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Daniël Arends, Jandino Asporaat, René van Meurs en vele anderen, hebben op het Cameretten-podium gestaan en de weg geëffend voor een nieuwe generatie opkomend talent.

Winnaars 2023
De Cameretten Festival Finalistentour 2023 brengt een nieuwe mix van cabarettalenten, waaronder Daveson Ignatia met zijn voorstelling Dwaze Dave, waarin hij alledaagse zaken vergroot en schurende waarheden aan de kaak stelt. Molly en Esmee zetten met Ghost een moderne zoektocht neer, verstrikt in de herdefiniëring van het woord ‘slet’. De mannen van BRO’S presenteren in hoog tempo diverse scènes met absurde communicatie tussen verschillende bro’s, waarbij zelfs wereldproblematiek niet wordt geschuwd. Een avond vol scherpe observaties en verrassende wendingen.

Meer informatie
Donderdag 11 januari 2024 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €20,50 via www.lampegiet.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen