112

Drugsdealer opgepakt na meerdere tips

Foto:

VEENENDAAL – De politie pakte half december een inwoner van Veenendaal op voor bezit en handel in drugs. Dit gebeurde nadat de politie meerdere tips ontving. Naast de verdovende middelen die de man bij zich had, vond de politie ook in zijn woning verschillende soorten drugs en een lachgastank. De man zit in voorarrest en het onderzoek loopt. Ook zijn kapperszaak in Veenendaal is onderdeel van het onderzoek. Burgemeester Gert-Jan Kats heeft besloten een last onder dwangsom op te leggen om herhaling van drugshandel in Veenendaal te voorkomen. Ook kunnen later nog maatregelen opgelegd worden in het belang van de openbare orde. Dit is afhankelijk van het onderzoek dat nog loopt. Het onderzoek en de mogelijke veroordeling van de man is verder aan het Openbaar Ministerie en de rechter.

Burgemeester Gert-Jan Kats: “In Veenendaal moet iedereen veilig kunnen wonen, werken en leven. Georganiseerde criminaliteit zoals de handel in drugs tast deze veiligheid en leefbaarheid aan. Door oplettende burgers en een goede samenwerking tussen gemeente, politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en het RIEC Midden-Nederland is deze inwoner opgepakt en konden we passende maatregelen nemen. Zonder de ontvangen signalen over deze zaak was dit niet gelukt. Daarom is het belangrijk om verdachte situaties altijd te melden. Zo gaan we samen criminaliteit in Veenendaal tegen.”

Samenwerken tegen georganiseerde criminaliteit

Niet alleen in dit geval werken gemeente Veenendaal, politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en RIEC Midden-Nederland samen om georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Daarbij zijn meldingen van inwoners en ondernemers onmisbaar. Denk aan winkels of woningen met aanloop op vreemde tijdstippen, afgeplakte ramen of gesloten rolluiken of veel beveiligingscamera’s waar je dit niet verwacht. Alle signalen waar men een onprettig onderbuikgevoel van krijgt zijn waardevol. Wanneer inwoners of ondernemers de politie meteen nodig hebben, bel 112. Als er niet direct actie nodig is, kunnen zij signalen van georganiseerde criminaliteit melden bij de politie via 0900 – 8844 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Zij zorgen ervoor dat een melding volledig anoniem bij de juiste organisatie terecht komt. Bijvoorbeeld de politie, de gemeente of het Openbaar Ministerie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen