Shauwny Maria: ‘Ik wilde altijd al met kwetsbare mensen werken’

Foto: Gemeente Veenendaal

VEENENDAAL – Ze was slachtoffer van de toeslagenaffaire, belandde daardoor in een depressie en wist even niet meer hoe het verder moest. Maar het leven van Shauwny Maria ziet er nu heel anders uit. Ze pakte de draad op, mede dankzij Iliass Lakhal (36), haar werkgever bij Sacado Zorg. “Ik wilde altijd al met kwetsbare mensen werken. Die kans krijg ik nu.”

 

Shauwny: “Ik volgde een opleiding tot pedagogisch medewerker en werkte daarnaast als helpende in de zorg. Dat ging goed, totdat ik schulden kreeg die steeds hoger werden. Op een gegeven moment opende ik de enveloppen niet meer. Deurwaarders stonden aan de deur. Ik dacht dat het allemaal mijn eigen schuld was. Door deze situatie nam ook de werkdruk toe. Ik kon het niet meer aan, belandde in een depressie en kwam in de ziektewet terecht.”

“Ik merkte: dit kan zo niet langer. Daarom zocht ik contact met het Budgetloket van de gemeente. Ik bleek recht te hebben op hulp via de Wet maatschappelijke ondersteuning. Ook ging ik naar de huisarts om aan mezelf te gaan werken. Toen hoorde ik dat ik slachtoffer was van de toeslagenaffaire. En dat de schuld van de geldproblemen niet bij mij lag. Ik was enorm opgelucht. Ineens werd me steeds meer duidelijk. Er was hoop. Daar kreeg ik energie van. Ik wilde graag weer aan de slag.” Iliass: “Gelukkig kwam ik in contact met Shauwny. Dat ging zo. Ik belde met een jobmatcher van de gemeente. Ik zei hem dat ik iemand zocht voor de backoffice bij Sacado Zorg. Iemand die wilde leren en zich verder wilde ontwikkelen. Daarna volgde al snel een eerste gesprek met Shauwny. Direct was er een klik. Shauwny kwam in juni van dit jaar bij ons, ging aan de slag en startte met een opleiding.”

Shauwny: “Alles viel op zijn plek. Ik wilde graag met kwetsbare mensen werken en mezelf hierin ontwikkelen. Die kans krijg ik nu. De schulden zijn ook kwijtgescholden. Ik ben dus geen fraudeur. Dat is zo fijn. Er viel een last van me af. Ik ben blij met de rol van de gemeente hierin. Die heeft me bij de hand genomen. En Iliass gaf me het laatste zetje.” Iliass: “Shauwny maakt een enorme ontwikkeling door en pakt haar kansen. Wij geloven bij Sacado Zorg in diversiteit. Mensen moeten zichzelf kunnen zijn en kansen krijgen. Wij zijn enorm blij met Shauwny.”


Wil je net als Shauwny hulp bij het vinden van werk? Kijk dan eens op de website van Sociaal Startpunt Veenendaal. Je vindt er informatie over organisaties, hulp, initiatieven en activiteiten op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen