Piet Segers: ‘We zorgen ervoor dat mensen niet alleen zijn’

Foto: Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL – Piet Segers is al zes jaar met plezier voorzitter van Wijs met je Wijk, afdeling Veenendaal-centrum. Dat doet hij vol overgave: “Ik verhuisde zes jaar geleden van Lisse naar Veenendaal en zocht een manier om de stad te leren kennen. Via Wijs met je Wijk is dat gelukt. Ik ontmoet enorm veel Veenendalers en heb een leuke vrijetijdsbesteding.”
“Even een gezellig praatje of een (deur)belletje om te checken hoe het gaat. Juist daar is Wijs met je Wijk zo mooi voor”, vertelt Piet Segers enthousiast. “Mensen staan voor elkaar klaar. Daarnaast organiseren we heel veel activiteiten. Die zijn bedoeld om contacten te leggen waarmee we elkaar kunnen helpen. Van samen koffiedrinken, biljarten, jeu de boules spelen, wandelen, bridgen tot boeken bespreken. Ook is er een schildersgroep, creaclub en Engelse conversatiegroep. Er zijn vooral zestigplussers die onze activiteiten bezoeken. Het mooie is dat er mensen zijn die door Wijs met je Wijk niet meer eenzaam zijn.”
“Bij Wijs met je Wijk proberen we mensen zoveel mogelijk zelf activiteiten te laten doen. Iedereen heeft tenslotte eigen talenten en kwaliteiten. Ik vind het mooi om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is altijd handig om nieuwe mensen te ontmoeten. Bijvoorbeeld als er een klusje in huis gedaan moet worden, wat je zelf niet kan. Naast het bestuurswerk organiseer ik wandelingen. Meestal gaan we met zo’n tien tot vijftien mensen op pad. We zijn dan lekker in beweging. Al wandelend leer je andere Veenendalers beter kennen en geniet je van de omgeving. Het is fijn om daaraan een steentje bij te dragen.”
“Wat mij opvalt, is dat er best veel ouderen zijn die in een appartement wonen, maar toch eenzaam zijn. Zij missen contact met anderen. Daar willen wij met Wijs met je Wijk wat aan doen. Ik krijg energie van de reacties die ik krijg. Pas nog kreeg ik een bedankje van iemand. Ze gaf aan dat ze het zo leuk vindt bij Wijs met je Wijk. En dat ze er veel andere mensen ontmoet. Ze pinkte een traantje weg toen ze het zei. Dat doet je goed.”

Wil je net als Piet vrijwilliger worden? Bij Wijs met je Wijk of bij een van de andere vrijwilligersorganisaties in onze gemeente? Kijk dan eens op www.sociaalstartpuntveenendaal.nl/vrijwilligers. Er is altijd wel iets te doen wat bij jou én jouw agenda past.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen