Muzikale cabaretshow over woningnood

Foto: Merlijn Doomernik

VEENENDAAL – Op 14 december bestormt kersvers cabarettalent Boban Benjamin Braspenning Theater Lampegiet met Boompje, Beestje: een muzikale cabaretshow over woningnood.

Boban Braspenning schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Waarom? De huurprijzen zijn veel te hoog en met zijn dertigduizend euro studieschuld is er geen hypotheek te vinden voor hem. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang.

In Boompje, Beestje stuit Braspenning op woonkloven, sprookjes en financiële fratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Braspenning combineert doordachte thema’s en expertise met een indrukwekkend talent. Zijn materiaal zit vol met creatieve woordspelingen en taalvondsten, waarbij hij moeiteloos langs morele grenzen scheert. Zijn expressieve gezichtsuitdrukkingen variëren van slimme leraar tot waanzinnige maniak of ondeugende verleider, elke beweging lijkt doordacht. Zowel als zanger, begeleid door piano, gitaar of drums, als in zijn minutieus uitgewerkte liederen, weet hij zijn acteerwerk naadloos te integreren.

Braspenning laat zich muzikaal inspireren door grootheden als Bo Burnham, Jeroen van Merwijk en Brigitte Kaandorp, maar hij geeft er wel zijn eigen unieke draai aan.

Boban speelt Boompje, Beestje overal waar je geen huis kunt vinden. Door heel het land en dus ook in Veenendaal.

Meer informatie
Donderdag 14 december 2023 in de foyer van Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €17,50 via www.lampegiet.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen