Sevilay Maria presenteert buitententoonstelling ‘Kind van’

Foto:

VEENENDAAL – Wethouder Martijn Beek opent maandag 20 november om 15.00 uur de buitententoonstelling ‘Kind van’ op het Kees Stipplein. Een tentoonstelling met 19 portretten en verhalen van volwassenen die opgroeiden met een ouder met psychische- en/of verslavingsproblemen.

De portretten zijn gemaakt door fotograaf en kunstenaar Sevilay Maria. De persoonlijke verhalen vertellen wat deze ‘kinderen van’ in hun jeugd hebben ervaren, welke invloed dat heeft op hun leven en hoe ze daar nu mee omgaan.

Opgroeien als ‘kind van’

Opgroeien met één of beide ouders die te maken hebben met een psychische aandoening of verslaving heeft een levenslange impact. Ook als volwassenen blijven zij altijd ‘kind van’ en dragen dit met zich mee. Wethouder Martijn Beek: “In Nederland groeit 1 op de 6 kinderen onder de 18 jaar op met een ouder met psychische- en/of verslavingsproblemen. Veel aandacht gaat dan naar de ouder en de kinderen zijn minder of niet zichtbaar. Met deze tentoonstelling zorgen we dat ze gezien en gehoord worden.’

Maak het bespreekbaar

In de samenleving bestaat nog steeds een negatief beeld over psychische- en verslavingsproblemen. Gemeente Veenendaal hoopt dat de tentoonstelling bijdraagt aan meer begrip en steun voor KOPP/KOV (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen en Kinderen van Ouders met Verslagingsproblemen) en het gesprek over het onderwerp op gang komt.

Stichting Open Mind

‘Kind van’ is een initiatief van Stichting Open Mind en reist door heel Nederland. Tot 18 december staat de buitententoonstelling in Veenendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen