Uitleg over verkiezingen Tweede Kamer

Foto:

VEENENDAAL – De (vervroegde) Tweede Kamerverkiezingen zijn woensdag 22 november. De Bibliotheek gaat inwoners van Veenendaal en omgeving helpen om zich hier goed op voor te bereiden.

Iedereen die de politiek misschien niet op de voet volgt, maar er wel iets meer over zouden willen weten kan op donderdag 9 november naar de Informatiebijeenkomst in De Cultuurfabriek. Wat doet de Tweede Kamer? Welke onderwerpen spelen er en hoe werkt stemmen eigenlijk? ProDemos legt je alles uit! Het is een actieve bijeenkomst. Je hoeft dus niet alleen te luisteren.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Bibliotheek Veenendaal en Taalhuis Veenendaal en is dus ook geschikt voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Toegang is gratis. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek of bij de klantenservice van De Cultuurfabriek.

Verkiezingsmarkt

Weet je nog niet op welke partij je gaat stemmen? Neem dan op zaterdag 18 november een kijkje op de Verkiezingsmarkt in De Cultuurfabriek Veenendaal! Van 13.00 tot 15.00 uur staat de Veense Jongerenraad voor je klaar, samen met meer dan 10 politieke partijen. Er zullen zowel lokale politici als kandidaten uit de top 10 van de landelijke lijst aanwezig zijn.

Op de Verkiezingsmarkt leer je meer over de verkiezingsprogramma’s. Je kunt met de partijen spreken over onderwerpen die jou aan het hart gaan. Stel vragen aan meerdere partijen om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken. De partijen gaan graag met inwoners in gesprek.

Meer informatie:
www.bibliotheekveenendaal.nl/tweedekamerverkiezingen

De Cultuurfabriek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen