Bekende Veenendaler op het doek

Foto: Marius van Dokkum

VEENENDAAL – Het evenement ‘Bekende Veenendaler’ keert zaterdag 11 november van 10:00 tot 16:30 uur terug op het doek. In dit evenement zullen deelnemers een Mystery Guest tijdens een interview schetsen. Na het interview zullen de deelnemers hun schetsen verder uitwerken door het af te tekenen en/of schilderen. Aan het einde van de dag zal de Mystery Guest het mooiste/meest originele portret kiezen en ontvangt de winnaar een welverdiende prijs.

 

Bekende Veenendaler op het doek vindt plaats tijdens de expositieperiode van de tijdelijke bruiklenenexpositie ‘Recht uit het hart’ van kunstenaar Marius van Dokkum. Het evenement zal daarom een duidelijke link hebben met Marius van Dokkum. Van de deelnemers wordt namelijk verwacht dat zij hun portret in de stijl van Marius van Dokkum zullen maken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een grappige voorstelling of geïnspireerd door de bekende peertjes van Marius van Dokkum.

Marius van Dokkum
Tot en met 27 januari 2024 is de bruiklenen tentoonstelling Recht uit het hart van Kunstenaar Marius van Dokkum te zien in Stadsmuseum Veenendaal. Marius van Dokkum is een verhalenverteller in verf. Hij schildert portretten, stillevens en vrije onderwerpen. In zijn vrije onderwerpen komen meestal eenvoudige mensen voor in hun eigen leefomgeving. Mensen die ondanks hun eigenaardigheden toch sympathiek overkomen.

Martijn Versteeg
Het evenement staat onder leiding van kunstenaar Martijn Versteeg. Martijn is een figuratief kunstenaar, die de focus legt op grafiet en houtskool op papier. Zijn werken zijn herkenbaar aan de contrasterende voorstellingen.

Kom je ook kijken?
Het evenement is geheel gratis en is tussen 10:00 en 16:30 uur te bezoeken. Ben jij benieuwd wie de bekende Veenendaalse Mystery Guest is en welk portret deze persoon kiest om boven zijn of haar bank te hangen? Kom deze dag dan langs! Het evenement vindt plaats in de hal van de Cultuurfabriek. Het interview vindt plaats om 10:30. De winnaar wordt tussen 16:00 en 16:30 bekend gemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen