Leukste uitjes bij de Bieb in de herfstvakantie

Kinderworkshop Opa Jan Huisje
Kinderworkshop Opa Jan Huisje
Foto:

VEENENDAAL – Heb jij ook zin om allemaal leuke dingen te doen in de herfstvakantie? Kom langs bij Bibliotheek Veenendaal en doe mee met toffe activiteiten voor alle leeftijden! We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Workshop Pottenbakken – voor volwassenen

In de workshop Pottenbakken de basis van het pottenbakken en maak je met een elektische draaischijf jouw eigen kommetje. De workshop is op zaterdag 14 oktober in het Atelier in De Cultuurfabriek. Reserveer jouw plekje voor €54, dit is inclusief alle materialen voor de beginnende pottenbakker.

Kindervoorstelling: Bij LOET thuis

Bezoek de grappige, muzikale en interactieve familievoorstelling, waarin Loet samen met hulp van alle kinderen en haar lieve hond Mango op zoek gaat naar een bijzondere schat! Kom je ook kijken? Op zondagmiddag 15 oktober zijn kinderen van harte welkom. De voorstelling is geschikt vanaf 3 jaar en een ticket kost €4,50 (€3,95 voor Biebleden).

Schrijfworkshop voor jongeren

Droom jij er ook van om schrijver te worden? Of ben je gewoon benieuwd of schrijven iets voor jou is? Doe dan mee aan de gratis schrijfworkshop op dinsdagmiddag 17 oktober, speciaal voor jongeren van 11 t/m 15 jaar.

Voorleesfeest: De draak die niet van vuur hield

Hoera, een voorleesfeest! We lezen op woensdagmiddag 18 oktober voor uit het boek ‘De draak die niet van vuur hield’ van Gemma Merino. Daarna gaan we lekker knutselen. Het voorleesfeest is gratis en is geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Boekstart Herfsttour: Voorlezen in de wijk!

BoekStart consulenten Dagmar en Evelien komen in de herfstvakantie bij jou langs! Geniet van een interactieve voorleesvoorstelling met knusse en herfstige avonturen op verschillende plekken in Veenendaal. De verhalen zijn geschikt voor kinderen van circa 2 t/m 6 jaar. Gratis activiteit!

Kinderworkshop: Maak een Opa Jan huisje

Opa Jan is de hoofdfiguur uit de bekende kinderboeken van Marius van Dokkum. Kom jij op zaterdagmiddag 21 oktober je eigen Opa Jan huisje maken? Deze kinderworkshop is een samenwerking tussen Bibliotheek Veenendaal en Stadsmuseum Veenendaal. De workshop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en tickets kosten €3,50.

Keetje & Ko: Smartlappen en muzikale kleinkunst

Geniet op zondagmiddag 22 oktober van smartlappen en muzikale kleinkunst in De Cultuurfabriek! Verwacht een heerlijke middag vol liedjes met titels als ‘De slip van de zeeman’ of ‘Lepeltje Lepeltje’. Grappig, herkenbaar, pijnlijk en met het hart op de tong. Tickets kosten €5.

Keetje & Co

 

Herfstworkshop van Groei & Bloei

Op dinsdagavond 24 oktober geeft Groei en Bloei afd. Veenendaal, Rhenen e.o. iedereen (zowel Groei & Bloei leden als niet-leden) de gelegenheid om samen met Esther Leefoge een mooi bloemstuk te maken dat geïnspireerd is op de herfst. Tickets kosten €27,50 voor leden van Groei & Bloei en €32,50 voor niet-leden.

DIY Knutseltafel: Maak een herfst-egel!

De blaadjes vallen uit de bomen en de egeltjes bereiden zich voor op de winter. Tijd voor een beetje herfstversiering in huis! Kom op zondagmiddag 29 oktober je eigen herfst-egel maken in De Cultuurfabriek. Gratis activiteit.

Schuif aan bij Grand Café Blàài

Buiten nat en guur? Warm lekker op bij het middelpunt van De Cultuurfabriek voor de Blààimaker van oktober: Pumpkin spice latte. Voor kinderen is het natuurlijk heerlijk weer voor een warme chocomelk, misschien met een lekker gebakje?

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van de Bibliotheek Veenendaal: www.bibliotheekveenendaal.nl/herfstvakantie. Je tickets koop je via de website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen