Sportkampioenen nomineren

Foto: Ted Walker fotografie

VEENENDAAL – Het traditionele Veenendaalse Sportgala vindt in 2024 plaats op vrijdagavond, 5 januari. In de Basiliek wordt in een attractief en avondvullend programma bekend gemaakt welke sporters zijn gekozen tot sporter van het jaar. Inwoners van Veenendaal en de Veenendaalse sportverenigingen kunnen in oktober kandidaten noemen, die wellicht in aanmerking komen voor deze aansprekende titels.

Tijdens het Sportgala zijn er trofeeën voor de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar. Bij de jeugd gaat het om het Talent Jongens, Talent Meisjes en Jeugdsportploeg. Bovendien wordt de titel Beste trainer / coach toegekend. Tenslotte wordt het Sportlid van Verdienste (Jan van de Polbokaal) bekend gemaakt.

Inwoners van Veenendaal kunnen kandidaten noemen voor een nominatie. Zij kunnen de kandidaat opgeven via de website van Sportservice Veenendaal ( https://www.sportserviceveenendaal.nl/sportgala ). Sportverenigingen worden via mail uitgenodigd om voordrachten te doen. Uiteindelijk beslist de jury van het Sportgala in november welke sporters worden genomineerd. Individuele sporters moeten in Veenendaal wonen, kampioenen in clubverband moeten uitkomen voor een Veenendaalse sportvereniging. Er kunnen tot en met 27 oktober kandidaten worden voorgedragen.

In november nomineert de jury de titelkandidaten. Publiek en verenigingen krijgen ook dan weer een stem. De uitslag en prijsuitreiking vindt plaats op 5 januari in de Basiliek, waar Veenendaal “de sport viert”. De toegang tot het Sportgala is gratis.

In 2023 waren de titels voor Botic van de Zandschulp, Bo de Groot, VZC Triathlon, Mark Verkuijl, Quinty Klein Gotink, SKF D1 en Harry van der Meer. Henk Uri ontving de Jan van de Polbokaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen