Euro per inwoner aan slachtoffers aardbeving Marokko

Foto: veenendaal.nieuws.nl

VEENENDAAL – De verschrikkelijke berichten over de aardbevingsramp in Marokko hebben de laatste dagen het nieuws bepaald. Gemeente Veenendaal stelt voor de hulpverlening en wederopbouw 68.000 euro beschikbaar. Burgemeester Gert-Jan Kats: “Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt op dit ogenblik. We leven mee met de nabestaanden van de slachtoffers. Onze betrokkenheid geldt des temeer omdat in Veenendaal een grote Marokkaanse gemeenschap leeft, die ook erg betrokken is bij de ramp”.

De donatie vanuit Veenendaal wordt gestort in het VNG fonds, een fonds van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Vanuit dit fonds worden projecten betaald die zich richten op de fase van (vroege) wederopbouw. De VNG heeft een goed netwerk in Marokko, onder andere via haar zustervereniging van gemeenten in dit land.

Vlag halfstok

Maandag hing de vlag bij het gemeentehuis van Veenendaal halfstok uit medeleven met Veense inwoners van Marokkaanse afkomst, die mogelijk familie in het rampgebied hebben. En voor de mensen in het getroffen gebied die het nu heel moeilijk hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen