Veens Welzijn ontvangt keurmerk

Foto: Veens Welzijn

VEENENDAAL – Veens Welzijn nam donderdag 31 augustus het Keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ in ontvangst. Het keurmerk geeft aan dat Veens Welzijn de zaken rondom vrijwilligers goed heeft georganiseerd. Het was een feestelijke uitreiking die gevierd werd met collega’s en vele enthousiaste vrijwilligers.

Meer dan 400 vrijwilligers zetten zich namens Veens Welzijn dagelijks of wekelijks in voor een ander in Veenendaal. ‘Wij kunnen niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers maken vele activiteiten mogelijk en ze verbinden mensen met elkaar. Ze zetten zich samen met beroepskrachten in voor het welzijn van Veenendalers. Daarom vinden we het belangrijk om zaken rondom vrijwilligerswerk goed en voor iedereen op dezelfde manier te regelen’, aldus Janneke van der Velde, vrijwilligerscoördinator Veens Welzijn.

Trots op behalen keurmerk Goed Geregeld!

Peet de Graaf, directeur-bestuurder Veens Welzijn: ‘Het afgelopen jaar hebben Veens Welzijn en de vrijwilligerscoördinatoren in het bijzonder hard gewerkt om het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld te behalen. Het gaat natuurlijk niet om het keurmerk zelf, maar we laten hiermee zien dat we onze vrijwilligers echt serieus nemen. Zonder vrijwilligers stelt Veens Welzijn weinig voor. Hun inzet is weliswaar onbetaald, maar vooral ook onbetaalbaar. Zonder hun inzet zijn er geen activiteiten in onze buurthuizen, geen maatjesprojecten, geen chauffeurs op de +BUS, geen kinder- en jongerenactiviteiten in de zomervakantie, enz.’
Uit het eindbeoordelingsformulier van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk

(NOV): Veens Welzijn is een uitstekend geregelde vrijwilligersorganisatie, op papier en in de praktijk. Ze hebben de afgelopen twee jaren een indrukwekkende versterking van het vrijwilligersbeleid en -management doorgevoerd, waarmee de organisatie op sommige vlakken bijna over-perfect geregeld is. Veens Welzijn heeft zonder enige twijfel het Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld voor de komende vier jaar verdient!

Peet de Graaf: ‘Het keurmerk is het bewijs dat we het nu goed geregeld hebben voor onze vrijwilligers. Dat betekent niet we nu op onze lauweren gaan rusten. Nee, we voelen nu juist de verplichting dit ook waar te blijven maken, zodat we over 4 jaar opnieuw aantonen dat we alles voor onze vrijwilligers goed geregeld hebben. Een compliment aan onze vrijwilligerscoördinator Janneke van der Velde die het traject heeft getrokken en daar collega’s en vrijwilligers bij heeft betrokken. En dank aan David Wijnperle die vanuit NOV ondersteuning heeft geboden.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen