Teun Toebes brengt bestseller VerpleegTHUIS naar het toneel

10 sep 2023, 6:19 Nieuws
2324 gv teun toebes pr teun toebes b
VEENENDAAL - Met zijn boek VerpleegTHUIS debuteerde de 22-jarige Teun Toebes op nummer één in de bestsellerlijst. In het verlengde van het boek heeft Teun nu van VerpleegTHUIS een theatervoorstelling gemaakt. Op vrijdag 15 september vertelt hij in Theater Lampegiet over zijn bevindingen over het leven in een verpleeghuis.
Als afgestudeerd verpleegkundige weet Teun dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam geen contact maken. Juist daarom wilde hij nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Om dit doel te bereiken ging hij heel ver. Hij besloot zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht. Over zijn bevindingen schreef hij het boek VerpleegThuis dat op nummer één debuteerde in de bestsellerlijst.
Hoe is het om onderdeel uit te maken van elkaars wereld wanneer er dementie in het spel is? En hoe wil Teun zijn leven inrichten later, als het zo ver is? In het verpleeghuis kreeg Teun antwoord op die vragen en het is sindsdien zijn missie om van het verpleeghuis een verpleegTHUIS te maken.
In de theatershow zal Teun, in het verlengde van zijn boek, op een aangrijpende en ontwapenende manier een nieuw beeld schetsen van mensen met dementie. Door middel van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt hij het publiek mee in een wereld die iedereen denkt te kennen. Verpleeghuizen worden na de voorstelling nooit meer in hetzelfde daglicht gezien.
Meer informatie
Vrijdag 15 september 2023 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €25,00 viawww.lampegiet.nl