Kinderen maken kennis met sportactiviteiten

Foto: Sportservice Veenendaal

VEENENDAAL – Tweehonderdveertig Veenendaalse kinderen hebben in de eerste week van de zomervakantie kennisgemaakt met tal van sportactiviteiten, die in Veenendaal zijn  te doen. Sportservice Veenendaal organiseerde in samenwerking met het Veenendaalse sportverenigingsleven de Zomersportweek. Op de velden rond de accommodatie van SKF werd menig zweetdruppeltje weggeveegd.

Tijdens de Zomersportweek laten veel Veenendaalse sportaanbieders kinderen van de basisschool kennismaken met verschillende takken van sport. Natuurlijk wordt er gevoetbald, gehockeyd en getennist, maar ook maken de kinderen kennis met volleybal, judo, karate, hiphop, tafeltennis en zelfs triatlon. Het zwemonderdeel bij de triatlon werd vervangen door droogzwemmen met behulp van elastische banden. Bij het tafeltennis werd gespeeld op verschillend gevormde tafels, behalve het vertrouwde rechthoekige speelveld dus ook ronde tafels.

Van maandag tot en met donderdag hebben de 240 kinderen vier morgens sportplezier gehad, mede dankzij sponsors die onder meer trakteerden op fruit en ijs.

De organisatoren Harm Jan van Ginkel (Sportservice Veenendaal), Edwin Schriemer, Teus Nieboer en Marcha Versteeg kijken tevreden terug op Sportweek 2023: “Het was weer een leuk sportfeestje, waarbij de kinderen lekker in actie zijn geweest. Voor volgend jaar hopen we op nog meer ondersteuning van de Veenendaalse sportclubs, zodat we nog meer kinderen een plekje kunnen geven.”

Zomersportweek voor basisschoolkinderen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen