Thriller schrijfworkshop door schrijver Rudy Dek

Foto: Cultuurfabriek

VEENENDAAL – Hoe schrijf je nou een goed thrillerverhaal? Een mysterie zo spannend dat je maar niet kan stoppen met lezen? Tijdens de thriller schrijfworkshop op dinsdagavond 13 juni, door bekende schrijver Rudy Dek, leer je wat de basiselementen zijn van een goede thriller en wat de fijne kneepjes van het vak zijn.

Verdiep je in de misdaad, personages, de setting, het plot, de twist en de ontknoping! Aan het einde heb jij een begin gemaakt aan jouw eigen thrillerverhaal. Voor deze workshop hoef je geen kennis of ervaring te hebben met schrijven. Laat je verrassen door je eigen pen!

Rudy Dek is een Nederlandse taaltrainer, journalist en auteur. Zijn eerste roman Het duizendste front verscheen in 1993 via uitgeverij De Arbeiderspers. Het verhaal vertelt over drie scholieren in de provincie Utrecht tijdens de bezetting. Hoofdthema’s van het boek zijn collaboratie en verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De in Veenendaal woonachtige schrijver werd vooral bekend vanwege zijn thrillers die zich in Nijmegen afspelen tijdens de jaarlijkse Vierdaagse. De eerste hiervan, getiteld De dood of de gladiolen, verscheen in 2008. Inmiddels zijn er zeven thrillers in deze reeks verschenen. In de boeken, die vooral fictie bevatten, worden terloops ook recente zaken uit de werkelijkheid behandeld. Vooral onder wandelaars en Nijmegenaren zijn de boeken gewild. “Een briljant stukje schrijfwerk” zo luidt een lovende recensie op Hebban.

Na het afronden van de Vierdaagsereeks besloot Rudy al snel terug te komen met een reeks die zich ook in Nijmegen afspeelt. Een trilogie over recht en onrecht: Stad bij Nacht. Lees op www.rudydek.nl meer over zijn werk.

De workshop vindt plaats op dinsdag 13 juni van 19.00 tot 21.30 uur. Een kaartje kost €30 en is te koop via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen