Boeklancering ‘Écht de Sjaak’ met optreden Myrte Siebinga

Kasper Klaarenbeek
Kasper Klaarenbeek
Foto:

VEENENDAAL – Kasper Klaarenbeek zal zondag 11 juni zijn nieuwste boek Écht de Sjaak presenteren in Residence Rhenen, Veenendaalsestraatweg 50 in Elst. Eerder schreef de auteur reeds de bestsellers ‘Ben jij wel MerkWaardig genoeg?’ en ‘Is jouw bedrijf wel MerkWaardig genoeg?’.

Dit nieuw boek en de gelijknamige stichting Écht de Sjaak! willen het sociale taboe rond ongeneeslijk zieke mannen zichtbaar en bespreekbaar maken en zo de kwaliteit van het (samen)leven met een ongeneeslijke ziekte verbeteren. In Nederland leven tienduizenden mannen met een ongeneeslijke ziekte. Tel daarbij de familie, vrienden en collega’s om hen heen op en je komt op honderdduizenden mensen die zich moeten verhouden tot leven met de dood. Kasper is er zelf één van: hij leeft sinds eind 2018 met een zeldzame en ongeneeslijke vorm van kanker. Zijn boek, Écht de Sjaak!, gaat over de ontdekkingsreis van diagnose tot de dood. Niets blijft onbesproken.

Kasper ontdekte tijdens zijn eigen ‘reis’ dat mannen de weg naar psychosociale zorg en lotgenoten niet weten te vinden. Daardoor lijden zij en de mensen om hen heen emotioneel vaak onnodig zwaar. Dit boek bevat zeer open ervaringsverhalen van Kasper zelf en tien van zijn lotgenoten en biedt praktische hulp, troost en herkenning in deze levensfase waarin vaak nog zoveel te (be)leven valt.

Recent heeft Klaarenbeek ook de stichting ‘Écht de Sjaak!’ opgericht. De stichting heeft als doel het sociale taboe rond ongeneeslijk zieke mannen zichtbaar en bespreekbaar te maken en zo de kwaliteit van het (samen)leven met een ongeneeslijke ziekte te verbeteren. De volledige opbrengst van de boekpresentatie van 11 juni gaat naar de stichting.

Het belooft een memorabele middag te worden, met zo’n 120 bijzondere mensen uit zijn leven en rondom het boek, waaronder een aantal lotgenoten die meewerkten aan het boek. Het programma wordt afgesloten met een pakkend optreden van Myrte Siebinga (cabaretière en winnaar van de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2023).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen