Vijf World Teams rijden Veenendaal-Veenendaal

Gerenommeerde ploegen aan de start bij Veenendaal-Veenendaal
Gerenommeerde ploegen aan de start bij Veenendaal-Veenendaal
Foto: Ted Walker Fotografie

VEENENDAAL – Vijf World Teams zijn aanwezig bij de profwielerkoers Veenendaal-Veenendaal. In totaal komen twintig teams aan de start van de 36e editie, die op zaterdag 20 mei 2023 wordt verreden. De Veenendaalse wielerklassieker is bovendien de vierde wedstrijd van de Lotto Cycling Cup.

Het Australische Team Jayco AlUla komt wederom met topsprinter Dylan Groenewegen aan de start. Groenewegen kan de wedstrijd voor de vijfde keer op zijn naam schrijven. De rassprinter won de Veenendaalse koers al in 2015, 2016, 2018 en 2022. Ook het Nederlandse Team DSM, het Belgische Alpecin-Deceuninck,  Intermarché – Circus – Wanty en het Franse Team Arkéa – Samsic starten in de Nederlandse klassieker.

Pro Teams

Behalve de vijf World Teams komen zeven Pro Teams aan het vertrek, waaronder Lotto Dstny en Israel – Premier Tech. Deze twee teams waren vorig jaar nog World teams. Lotto Dstny had in februari al succes in de Lotto Cycling Cup, toen Milan Menten de GP Le Samyn won. Israel – Premier Tech won Veenendaal-Veenendaal in 2019 met Zak Dempster.

Ook de Belgische Pro Teams Bingoal WB en Team Flanders – Baloise reizen af naar Veenendaal. Het Nieuw-Zeelandse Bolton Equities Black Spoke is voor het tweede jaar achter elkaar van de partij. De overige Pro Teams zijn Q36.5 Pro Cycling Team en Tudor Pro Cycling Team. Het Tudor Pro Cycling Team is het geesteskind van wielerlegende Fabian Cancellara. De Nederlandse renners Maikel Zijlaard, Rick Pluimers en sprinter Arvid de Kleijn staan bij deze ploeg onder contract.

Competitief

Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met continentale teams. Deze teams bestaan meestal uit renners uit een specifieke regio of land en concurreren op een iets lager niveau dan de World Teams en Pro Teams. Veel van deze teams hebben echter bewezen competitief te zijn in wedstrijden op hoog niveau en zullen een geduchte uitdaging vormen voor hun meer gevestigde tegenhangers. Negen continentale teams nemen deel, waaronder acht uit Nederland.

 

Deelnemende teams

 

World Teams

Alpecin-Deceuninck (België)

Team Arkéa – Samsic (Frankrijk)

Team DSM (Nederland)

Team Jayco AlUla (Austalië)

Intermarché – Circus – Wanty (België)

 

Pro Teams

Bingoal WB (België)

Bolton Equities Black Spoke (Nieuw-Zeeland)

Israel – Premier Tech (Israël)

Lotto Dstny (België)

Q36.5 Pro Cycling Team (Zwitserland)

Team Flanders – Baloise (België)

Tudor Pro Cycling Team (Zwitserland)

 

Continental Teams

ABLOC CT (Nederland)

Alling Continental Team (Nederland)

BEAT Cycling Club (Nederland)

Metec – SOLARWATT p/b Mantel (Nederland)

Restaurant Suri – Carl Ras (Denemarken)

Scorpions Racing Team (Nederland)

TDT-Unibet (Nederland)

Universe Cycling Team (Nederland)

VolkerWessels Cycling Team (Nederland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen