Twee finaleplaatsen CLV bij Olympic Moves

VEENENDAAL – Het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) heeft zich met twee teams geplaatst voor de finaledag van Olympic Moves. Het meisjesteam uit de klassen 1 en 2 was zowel bij het veldvoetbal als bij het hockey de sterkste.

De Regiofinales van Olympic Moves werden op de velden van VMHC Spitsbergen (hockey),  vv Veenendaal en sv Panter (voetbal) afgewerkt. Olympic Moves is de grootste sportcompetitie voor middelbare scholieren. De landelijke finaledag is op vrijdag 9 juni op Sportcentrum Papendal. De lokale organisatie was in handen van Sportservice Veenendaal, het CLV en Het Perron.

Bij het hockey waren alleen meisjesteams aanwezig. Uit Veenendaal deden teams van het CLV mee. CLV 1 was bij de meisjes uit de klassen 1 en 2 duidelijk het sterkst. Zonder één tegendoelpunt te incasseren won de ploeg alle vier wedstrijden. Daardoor plaatste het team zich voor de finales. Bij de meisjes uit de klassen 3 en 4 had CLV minder succes. Het team won twee wedstrijden, maar verloor er ook twee. Met een derde plaats werd de ploeg uitgeschakeld voor de finales.

Aan het voetbaltoernooi deden teams van CLV, Het Perron en Rembrandt College mee. Het voetbaltoernooi kende als climax finalewedstrijden. In alle categorieën bereikte het CLV de eindstrijd van de regiofinale, maar slechts één finale werd gewonnen. Ook de meisjes uit de klassen 1 en 2 pakten een ticket voor de landelijke finales op Papendal. De meisjes van het Streek (Ede) wonnen  de finale van het CLV (klassen 3 en 4), terwijl de CLV-jongens de finalewedstrijden verloren van Het Kalsbeek uit Woerden (klassen 1 en 2) en Dorenweerd uit Doorwerth (klassen 3 en 4).