112

Zestien automobilisten met teveel alcohol achter het stuur

Foto: Politie Veenendaal
VEENENDAAL – De politie let in het weekend vaak extra op de gevaarlijke combinatie van alcohol en verkeer. “Vrijdag- en zaterdagnacht bleek wederom dat dit nodig is. Samen met het #TeamVerkeerMiddenNederland controleerden we tientallen bestuurders op middelengebruik in het verkeer. Helaas bleken 16 bestuurders de risico’s nog niet in te zien: zij hadden allemaal teveel alcohol gedronken om nog te mogen rijden”, aldus een diender.
Vier van hen bleken bovendien -naast alcohol- ook drugs te hebben gebruikt. Twee mensen hadden zó veel gedronken, dat ze hun rijbewijs meteen moesten inleveren. Tijdens de controles, die in Rhenen en Veenendaal plaatsvonden, werden daarnaast vier bestuurders zonder rijbewijs betrapt. Ook reed iemand onverzekerd, reed een beginnende bestuurder ruim 30 km/h te hard, mochten vijf voertuigen niet verder rijden wegens technische mankementen, en nam de politie een elektrische step in beslag van een man die daarvoor recent nog was gewaarschuwd.
“Wat ons opvalt is dat veel beschonken bestuurders niet alléén in het voertuig zitten. Uiteraard zijn zij zelf verantwoordelijk voor hun gedrag, maar wij vragen ons af wie er nu wil instappen bij iemand die teveel gedronken heeft…? Durf elkaar aan te spreken als je twijfelt of het wel verantwoord is!”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen