Bijzondere danscombinatie van mens, natuur en technologie

Foto: David Middendorp_Mathijs Brussaard_Tom Schouw

VEENENDAAL – Een dansduet met drones, een spel met relativiteit in een motion capture-pak en een dans met zandpatronen. In de dansvoorstelling WAVE op vrijdag 7 april laat dansgezelschap Another Kind of Blue dans en technologie samensmelten tot een hybride kunstvorm.

In de voorstelling WAVE onderzoekt choreograaf David Middendorp in vijf delen welke rol golfbewegingen spelen in ons leven en hoeveel invloed de mens daarover heeft. Elk deel werpt een eigen blik op deze bijzondere choreografie met mens, natuur en technologie.

De fascinatie van choreograaf David Middendorp voor de mooie, precieze manier waarop natuur- en wiskunde de wereld om ons heen beschrijven, leidde tot de vraag hoe je deze twee kunt gebruiken om de gevoelskant van het leven te beschrijven. Zijn zoektocht eindigde bij de golf, een bijzonder interessant natuurkundig fenomeen.

De vijf choreografieën van WAVE; het tweeluik Frequentie & Frequentie, 15 Minute Universe, Airman en Hands ON Stage, werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere verbinding tussen de mens en natuurkunde.

Meer informatie
Vrijdag 7 april 2023 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €26,50 via www.lampegiet.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen