Onderzoek je roots

Foto:

VEENENDAAL – Cursisten nemen vanaf februari een duik in het verleden om hun eigen familiegeschiedenis te achterhalen. Docent Willem van Maren helpt hierbij en heeft allerlei leuke handvaten en trucjes om het verleden boven te krijgen. Deze cursus stamboomonderzoek wordt inmiddels al een aantal jaar gegeven in de Bibliotheek, met groot succes! Voor de startdatum van 10 februari zijn nog een aantal plekken beschikbaar, aanmelden kan via de website van Bibliotheek Veenendaal.

In een cursus van vier avonden leer je hoe je jouw stamboom kunt uitzoeken. Naast speciale aandacht voor het gebruik van internet en computerprogramma’s om snel veel voorouders op te sporen, brengen de cursisten ook een bezoek aan het gemeentearchief. In het verleden zijn er tijdens de cursussen al veel leuke feitjes boven water gekomen.

Docent

Willem van Maren heeft na een loopbaan als topograaf een studie Cultuurwetenschappen afgerond met een scriptie over een Utrechtse familie in de middeleeuwen. Hij heeft al tientallen jaren ervaring met genealogisch onderzoek en het gebruik van digitale middelen hiervoor. Willem is daarnaast achttien jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Genealogische Vereniging in Amersfoort en is hij nog altijd actief op het gebied van regionaal historisch onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen