Moderne dans op muziek van Bach en Queen

Foto:

VEENENDAAL – De dansvoorstelling We Want It All op vrijdag 10 februari laat zien dat een einde een opmaat is naar een nieuw begin. ICK Dans Amsterdam brengt moderne dans op verschillende soorten muziek, van J. S. Bach, tot popsongs van Queen.

We Want It All voelt niet als een voorstelling, maar als een 1-uur durend festival waarin slotakkoorden uit het oeuvre van Emio Greco en Pieter C. Scholten centraal staan. Deze Best of biedt een nieuw perspectief op eerdere choreografieën.

Van de bijna zestig creaties die het choreografen tandem tussen 1995 en 2020 presenteerden, kozen zij elf finales. Het einde van een voorstelling is voor Greco en Scholten namelijk een voorbereiding op een nieuw begin. Een einde is een ‘end’, maar ook een ‘and’. Het einde is altijd een vooruitblik op een mogelijke toekomst. Zo krijgt het verleden nu een heel ander perspectief, of een nieuwe betekenis. The future is back!

Van Bach tot popmuziek van Queen, van theatraal tot sober en experimenteel, het komt allemaal voorbij in deze dynamische, afwisselende voorstelling. Het is een uitgelezen kans om de diversiteit van het uiteenlopende werk te ervaren waarin altijd het lichaam in opstand, in wat voor hoedanigheid dan ook, leidend is.

In We Want It All heeft de junior compagnie, ICK-Next, een prominente rol. Zij zijn de opening naar nieuwe tijden. Zij verdwijnen en verschijnen tussen de ensemble-dansers, als fris stromend water.

Meer informatie
Vrijdag 10 februari 2023 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €26,50 via www.lampegiet.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen