Franse thriller en Hollandse komedie in Filmhuis Veenendaal

11 jan 2023, 6:03 Nieuws
casa coco st 5 jpg sd high copyright 2021 ww entertainment
VEENENDAAL - Op zaterdag 14 januari vertoont Filmhuis Veenendaal de Franse thriller La Nuit du 12 (aanvangstijd 20.00 uur). Op zondagmiddag 15 januari draait om 14.30 uur de komische film Casa Coco.
La Nuit du 12
In de twaalfde nacht van de maand is Clara vermoord. Dat is ongeveer het enige feit in een moordzaak, die zich afspeelt in de Franse Alpen. De case belandt op het bord van de ambitieuze rechercheur Yohan Vivès (Bastien Bouillon). Vivès is net gepromoveerd tot hoofdinspecteur bij de recherche van Grenoble. Clare is op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar van de dader of daders is geen spoor te vinden. Vivès en zijn ervaren partner Marceau (Bouli Lanners) ondervragen talloze verdachten, maar het lukt hen niet de echte dader te ontmaskeren. Langzaam maar zeker bloedt de zaak dood en beëindigt de corpsleiding het onderzoek. Toch kunnen Vivès en Marceau het mysterie rond Clara’s dood niet loslaten…
La Nuit du 12 is gebaseerd op een bestaande cold case. De film is een intense ‘whodunnit’, maar ook een onderzoek naar vrouwen als slachtoffer van mannelijk geweld, maar waarbij de maatschappij ook kritisch is op wulps gedrag van vrouwen.
De hoofdrollen worden gespeeld door Bastien Bouillon (Partir un jour, Le beau monde) en Bouli Lanners (Nobody Has to Know, Adieu les cons).
Casa Coco
Casa Coco is een oer-Hollandse en onvervalste Rotterdamse komedie. In zo’n film mogen de acteurs Gerard Cox en Joke Bruijs natuurlijk niet ontbreken. De twee Rotterdammers worden in de cast vergezeld door klinkende namen zoals Richard Groenendijk, Loes Luca, Katja Schuurman en Brûni Heinke.
De Rotterdamse Pleun runt al jaren het pension Casa Coco op Bonaire. Het pension is er, zoals Pleun zegt, “voor bezinning en rust.” Natuurlijk komen haar Rotterdamse kennissen graag langs voor een heerlijke vakantie. Zo meldt zich ook Toon, een jeugdliefde van Pleun. Hij komt, samen met een bevriend echtpaar, naar de Antillen om zijn aangekondigde scheiding te verwerken. Maar vijftig jaar geleden was Pleun de oorzaak van de beëindigde relatie. Worden onder de Caribische zon oude wonden opengereten of is er sprake van nieuw geluk?
Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Kijk voor toegangsbewijzen, lidmaatschap en meer informatie op www.filmhuisveenendaal.nl .