Ticket to Paradise en Zee van Tijd

14 nov 2022, 13:22 Nieuws
ticket to paradise st 6 jpg sd high copyright 2022 universal studios all rights reserved
VEENENDAAL - Van Verleden naar Heden zou dit weekend het thema kunnen zijn in het Filmhuis Veenendaal. Zaterdag 19 november draait Ticket to Paradise (20.00 uur). Op zondag 20 november is om 14.30 uur Zee van Tijd te zien, de film die in september de openingsfilm van het Nederlands Film Festival was.
Ticket to Paradise
Georgia (Julia Roberts) en David (George Cloony) zijn na een relatie van vijf jaar uit elkaar. Maar door dochter Lily (Kaitlyn Dever) komen de twee elkaar regelmatig tegen. Prompt is het dan weer ‘bal’. Zo ook bij Lily’s afstuderen. Om bij te komen van die examens vertrekt Lily samen met vriendin Wren naar het zonovergoten Bali. Het duurt daar niet lang of Lily weet al dat ze de liefde van haar leven is tegengekomen. Het huwelijksbootje wordt al in gereedheid gebracht. Als Georgia en David dit horen en zij terugkijken naar hun eigen huwelijk…Dan is het tijd voor actie. De bruiloft moet worden voorkomen. De twee frustreren allerlei Balinese ceremonieën die voorafgaan aan de huwelijkssluiting. Volgens Georgia en David is het niet het juiste moment, niet de juiste tijd en ook zijn het niet de juiste omstandigheden. Lily daarentegen noemt haar romance met zeewierboer Gede liefde op het eerste gezicht.
Ticket to Paradise is een romantische filmcomedy die is opgenomen in Australië, onder leiding van OL PARKER, bekend van onder meer Mamma Mia! Here We Go Again.
Zee van Tijd
In de jaren tachtig maken Lucas en Johanna met hun zoontje Kai per zeilschip een wereldreis. Dan overkomt de jonge ouders ‘de ergste nachtmerrie van ouders’. De beelden van gezinsgeluk worden vervangen door moderne beelden waar te zien is dat een oudere toneelregisseur gestresst met acteurs een voorstelling repeteert. Het verband tussen de scenes wordt later duidelijk.
In de tussentijd is Johanna weer terug in Nederland, waar ze in diepe ellende wegzakt. “Het lijkt wel alsof ik achteruit leef”, zo omschrijft ze haar gevoel. Haar depressie wordt Lucas te veel en drijft het stel uit elkaar. Het is wachten op een uitbarsting, die door een verandering in de houding van Lucas anders uitpakt dan verwacht.
Zee van Tijd wordt beschreven als een emotionele orkaan na een traumatische gebeurtenis. Ook hamert Zee van Tijd elke emotie erin, vaak dramatisch onderstreept door de muziek. In deze Nederlandse film zijn de hoofdrollen voor Sallie Harmsen, Reinout Scholten van Aschat, Elsie de Brauw en Gijs Scholten van Aschat.
Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Kijk voor toegangsbewijzen en meer informatie op www.filmhuisveenendaal.nl
Voor nieuwe leden heeft Filmhuis Veenendaal een welkomstactie: wie nu een lidmaatschap voor 2023 neemt, krijgt het lidmaatschap voor 2022 er gratis bij. Dan kun je met onmiddellijke ingang met korting naar de Filmhuis-Veenendaal.