‘Ontwikkel bio-circulair textiel- en modesysteem’

Foto:

VEENENDAAL – Stijntje Jaspers, voorzitter van de stichting Fibershed Nederland. (www.fibershed.nl) geeft woensdag 28 september een lezing in het Duurzaamheidscafé.

Deze stichting heeft als doel om, samen met bestaande initiatieven, een lokaal bio-circulair textiel en modesysteem in Nederland te ontwikkelen. Dit doen ze door het sluiten van Grond-tot-Garderobe-cirkels die landherstel ondersteunen en door op te roepen tot meer respect voor de oorsprong en waarde van onze textiel en kleding. Na de lezing kunt u met een drankje kennis maken met een aantal Veense aanbieders, die met circulatie en hergebruik van kleding bezig zijn zoals: Repaircafé, circulair naaiatelier van Veenendaal4fair, Sabine met Unisex-upcylces, Irma Borgsteede – couture en anderen. “Ook zullen wij de ‘klere-route’ uitdelen; waar de door ons bekende zaken die tweedehandskleding en kledingreparatie aanbieden”, aldus de organisator. Het Duurzaamheidscafé is van 20.00 – 21.30 uur in de Cultuurfabriek, inloop vanaf 19.30 uur.

Bovendien is de stichting aangesloten bij de organisatie Veenendaal4fair. “Wij vonden het tijd om alle duurzame krachten binnen Veenendaal te bundelen en te verbinden en omdat het Duurzaamheidscafé binnen de doelen en waarden van Veenendaal4fair valt, leek dit ons een logische stap. Zo kunnen we aansluiten bij een grote groep vrijwilligers die zich allemaal inzetten voor duurzaamheid en kunnen we het voortbestaan van het café faciliteren. Samenwerken en verbinden is immers een van de SDG’s!” (www.veenendaal4fair.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen