Van ‘Jip de handpop’ tot fotografie en workshop tapas maken

Foto:

VEENENDAAL – Het zomerprogramma in Bibliotheek Veenendaal is in volle gang. Vanaf de start van de zomervakantie tot eind augustus heeft de Bibliotheek activiteiten ingepland voor alle leeftijden. Darinka Thijs, medewerker programmering: “Niet iedereen kan elk jaar op vakantie. We wilden ook de kinderen die niet op vakantie gaan een leuke zomervakantie bezorgen. Daarom zijn we een aantal jaren geleden begonnen met een zomerprogramma speciaal voor kinderen; leuke activiteiten tegen een kleine prijs. Dit werd zo enthousiast ontvangen dat het programma elk jaar werd uitgebreid en inmiddels ook volwassenen in de zomer bij ons leuke workshops en korte cursussen kunnen volgen!”

 

In augustus zijn er activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Zo komt Jip de Handpop op 10 augustus langs om samen met kinderen te zorgen dat Bengel het lammetje naar huis komt. Deze interactieve kindervoorstelling is voor kinderen van 4 t/m 7 jaar, kaartjes zijn gratis! Wat oudere kinderen leren op 12 augustus om met de wondertrommel (de allereerste vorm van stop-motion) hun eigen animatiefilm te maken. Deze workshop is voor kinderen van 6 t/m 8 jaar en kost €5 per kind. In het FabLab leren kinderen van 8 t/m 12 jaar op 20 augustus hoe ze met de lasersnijder hun eigen stempel kunnen maken van een tekening of coole tekst. Kaartjes voor deze activiteiten en alle andere activiteiten zijn te koop via de website.

Voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen in de zomer van alles komen leren in de Bieb. Op de website vind je onder andere een toffe workshop macro-fotografie bij het Grebbelinie bezoekerscentrum en de workshop tapas maken.

Met macro-fotografie leer je kleine dingen (zoals insecten of bloemen) groot en scherp op de foto te zetten. Zo maak je van heel gewone onderwerpen iets heel bijzonders. De workshop is op woensdag 31 augustus bij het Grebbelinie bezoekerscentrum en kost €30.

In de workshop Tapas maken leer je van zelfstandig ondernemer, schrijver en Youtuber Ella Marjon hoe je indruk maakt op je gasten met de heerlijkste Tapas hapjes. Op 27 augustus leer je hoe je een borrelplank slim opbouwt, ga je samen de hapjes maken en natuurlijk gaat er ook flink wat geproefd worden.

Meer informatie over deze workshops en de andere activiteiten vind je op de website van Bibliotheek Veenendaal: www.bibliotheekveenendaal.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen