Ontdek geschiedenis 900 jaar stadsrechten Utrecht

Foto:

Dit jaar heeft Utrecht 900 jaar stadsrechten. En dat vieren we in Bibliotheek Veenendaal! Kunsthistorica Walda Bosman-Kok neemt je op maandag 13 juni mee door de geschiedenis van de hoofdstad van onze provincie.

Op 2 juni 1122 verleende keizer Hendrik V stadsrechten aan Utrecht en een stad was ‘geboren’. Dat is in 2022 maar liefst 900 jaar geleden. Dat moet gevierd worden! In dit mini-college worden hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van de stad Utrecht, als ware het een stadswandeling aan het publiek getoond. Dit gebeurt aan de hand van anekdotes (de ingemetselde Zuster Bertken), nog zichtbare overblijfselen (zelfs van de romeinen!), gebouwen (van de Dom tot het Rietveld-Schroderhuis) en vele museumstukken, zoals schilderijen (Boemaert, Gerard van Honthorst, Pieter Saenredam, Moesman en Dick Bruna om er maar een paar te noemen werkten allemaal in Utrecht!). Dat wordt 900 jaar genieten!

Mini-college

Je volgt het mini-college over 900 jaar stadsrechten Utrecht op maandagavond 13 juni van 19.30 tot 21.30 uur in De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 en is te koop via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen