Films te zien, over popband A-ha en ‘Ich bin ein Mensch’

Foto:

VEENENDAAL – Filmhuis Veenendaal vertoont voorlopig voor de laatste keer op beide dagen 29 en 29 mei in het weekend een filmvoorstelling. Daarna zal in de zomerperiode maar één filmvoorstelling te zien zijn. Dit keer vooral boeiende, maar ook heel verschillende soorten films. Op zaterdag 28 mei om 20:00 uur draait Ich bin ein Mensch, een Duitse filmhuis-komedie. Zondagmiddag 29 mei om 14:30 uur is het tijd voor de muziekfilm A-ha the Movie.

 

In Ich bin ein Mensch draait het verhaal om Alma, een wetenschapper bij het Pergamonmuseum in Berlijn. Om een extra onderzoeksbudget veilig te stellen, stemt zij in met een opzienbarend relatie-experiment. Een niet van echt te onderscheiden robot, die helemaal is geprogrammeerd om haar ideale partner te kunnen zijn, wordt 3 weken aan haar toegewezen. Hij (b)lijkt inderdaad de perfecte man; romantisch, geïnteresseerd en ook nog aantrekkelijk, maar ergens voelt het onwezenlijk. Is deze ideale ‘man’ dan eigenlijk ook wel de perfecte partner?

 

A-ha the Movie is een muzikale documentaire van Noorse bodem. In 1984 scoort de popgroep A-ha een wereldhit met “Take on me”. Het vrolijke nummer wordt vooral bekend door de opvallende video waarin cartoon en realiteit creatief zijn verweven. De drie leden van de band, Morten, Magne en Pål willen vooral hun ambitie waarmaken om internationaal als serieuze rock-stars te worden bejubeld. Maar de fans gaan vooral voor de 3 aantrekkelijke popidolen waardoor de serieuze muzikanten in hun carrière blijven steken als “one-hit-wonder”. Een realistisch verslag met archiefbeelden en interviews diept de werkelijkheid achter hun ambitie en roem prachtig uit.

 

Ga voor meer informatie over de films of het programma van de komende periode naar www.filmhuisveenendaal.nl. Via de site kunnen ook kaarten worden gereserveerd voor alle filmvoorstellingen in Spectrum, Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen