112

Man met ongeldig rijbewijs toch achter stuur

Foto: Politie Veenendaal
VEENENDAAL – Tijdens de vroege ochtendspits surveilleerde de politie maandag 16 mei aan het einde van de nachtdienst nog even op de A12, toen de dienders ter hoogte van Veenendaal een auto zagen rijden waarvan de eigenaar een ongeldig verklaard rijbewijs zou hebben.
“Bij het eerstvolgende tankstation controleerden we deze auto en de 41-jarige bestuurder uit Ede. Hij overhandigde ons zijn rijbewijs, en zei zich van geen kwaad bewust te zijn. Helaas voor hem, bleek dat niet alleen het CBR (dat de rijbewijzen afgeeft) maar ook het Openbaar Ministerie (dat verantwoordelijk is voor strafzaken en -maatregelen) het rijbewijs ongeldig hadden verklaard. Dit komt vrijwel altijd door eerder wangedrag van een bestuurder, zoals rijden onder invloed of hufterig gedrag in het verkeer, of wanneer het CBR niet meer overtuigd is van de rijgeschiktheid van iemand. De man was nu overigens nĂ­et onder invloed, zo bleek uit een test.
We namen het ongeldige rijbewijs onmiddellijk in, en maken proces-verbaal op voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dat is een misdrijf, waarvoor doorgaans best flinke straffen worden uitgedeeld: ook bij een eerste overtreding moet rekening worden gehouden met twee weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen