112

Politie neemt auto in beslag

Foto: Politie Veenendaal
VEENENDAAL – Tijdens de surveillance trok zondag 23 januari de bestuurder van deze auto de aandacht. Hij werd gecontroleerd, en hij bleek geen rijbewijs te hebben. Daarvoor kreeg hij uiteraard een bekeuring. Ook werd hij gewaarschuwd dat bij zogenaamd ‘herhaald plegen’ de auto in beslag kan worden genomen.
De hardleerse 21-jarige inwoner van Rhenen trok zich van dit toch duidelijke signaal weinig aan. Een dag later, maandagavond, zagen politieagentnen hem wéér rijden in dezelfde auto. Wederom werd hem een proces-verbaal aangezegd. “We hielden de auto even in de gaten, en al na een paar minuten ging de auto de weg weer op, met ditmaal wel een andere bestuurder. Toch vertrouwden we het niet helemaal. Dus wéér een stopteken, en jawel: weer een rijbewijsloze man achter het stuur. De eerder bekeurde bestuurder zat er als passagier naast. De zoveelste bekeuring werd uitgeschreven, en ditmaal werd de auto ook zonder pardon in beslag genomen”, verklaart een diender.
Het Openbaar Ministerie mag zich nu buigen over de straffen. De auto die uitsluitend door mensen zonder rijbewijs lijkt te worden gebruikt, kan daarbij worden verkocht zonder dat de eigenaar er iets voor terug krijgt – als bijkomende straf. In de wet heet dat verbeurdverklaring. In de volksmond heet het ook wel ‘boontje komt om zijn loontje’.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen